MAKEUP BASICS #4 : How to use blush, bronzer and highlighter like a PRO

veljače 05, 2017

Hej svima, dobrodošli u četvrti dio MakeUp Basics serijala. Današnja tema je kako pravilno nanjeti rumenilo, bronzer te highlighter. U počecima mog šminkanja muku sam mučila sa nanošenjem bronzera i rumenila - highlighter nije bio toliko razvikan kao sada, nisam ni znala da postoji. Uglavnom koristila sam isti kist za oba proizvoda, nisam znala što je blendanje i to nije ličilo na ništa. Šminkala sam se po uzoru na ostale cure u školi (koje su ličile na oompa-loompe) i mislila sam da super izgledam. Oh, kako sam bila u krivu. Hahah no, na pogreškama se uči. Odlučila sam vam odati neke trikove koje sam u ovih nekoliko godina (iliti šest) polovila. :D

 RUMENILO


U drugom dijelu Makeup basic serijala pričali smo o podtonovima. (Mali podsjetnik: podton najlakše možete odrediti tako da provjerite kakve boje su vam žile na ruci: ako su plave-imate hladan podton, ako su zelene- topli). Na osnovu podtona biraju se nijanse za cjeloukupan make up pa tako i za rumenila. Hladnijem podtonu najbolje odgovaraju nježno roza boja (fair boja kože), fuksija (medium boja kože) te crvena (tamnija koža). Toplom podtonu odlično stoje breskvaste nijanse (fair boja kože), ljubičaste (medium koža) te smeđa rumenila (dark koža).
Sada kada ste odabrale svoju idealnu nijansu, morate je nanjeti na način koji najbolje odgovara vašem obliku lica.


Ukoliko ne možete odrediti kojeg oblika je vaše lice, isprobajte ova dva trika:

1. Za prvi trik trebati će vam samo contour stick (ili bilokakva olovka za šminkanje). Maknite kosu s lica te olovkom obrubite lice. Promotrite kakav ste oblik napravile : da li je on okrugao, kockast, ovalan? Ukoliko ste dobile krug, vaše lice je okruglo. Ako ste pak dobile pravokutnik, vaše je lice kockasto.
2. Za drugi trik biti će vam potreban papir i škare. Na papiru iscrtaljte ovalan oblik te ga izrežite. Izbušite rupe za oči i stavite papir na lice. Uočite koji dijelovi lica odskaču od ovalnog oblika te usporedite rezultate sa slikom iznad.

U prethodnom MakeUp Basics postu pričali smo o kistovima. Preporučila bih vam da za nanošenje rumenila koristite velike, okrugle i mekane kistove. Ukoliko tražite budget friendly kist za rumenilo preporučila bih vam Look By Bipa kist koji košta 20ak kuna,a odlično obavlja svoj posao. Što se tiče kremastih rumenila, moj vam je savjet da ih nanosite duo fibre kistom ili prstom. Ja preferiram nanošenje prstom jer tako ne pretjeram sa količinom. Ukoliko imate suhu kožu preporučujem vam kremasta rumenila, a za masnokožce rumenila u kamenu (probajte prvo matirati to područje sa puderom u kamenu).
Ukoliko preferirate prirodniji look probajte staviti rumenilo obrnutim redosljedom : prvo nanesite kremasto rumenilo, a povrh njega puder! Na taj način dobiti ćete efekt prirodno rumenih obraza.


Bronzer je idealan proizvod za sve nas curke koje volimo osunčano, preplanulo lice i zimi! Ukoliko ste pročitale barem jedan moj post znate da ja bez bronzera, highlitera i popunjenih obrva ne izlazim iz kuće :D
Najlakši način kako nanjeti bronzer je da njime iscrtate brojku tri: počinjete od čela, vučete kist do kraja jagodične kosti te se vraćate naglasiti vilicu. Teško mi je ovako objasniti pa sam vam bijelim točkicama prikazala taj trik na slici:


Ukoliko odlučite koristit rumenilo i bronzer u isto vrijeme pazite na to da kada nanosite rumenilo stavljate ga IZNAD jagodične kosti te blendate prema gore, a bronzer NA i ISPOD jagodične kosti te blendate prema dole.
Još jedan savjet je i da radije koristite manje proizvoda pa nadogradite intezitet, nego da pretjerate sa bronzerom i izgledate kao da ste prljavi. No i u tom slučaju ima lijeka: preko njega nanesite puder u kamenu (npr. essence camouflage koji ima odličnu pokrivnu moć).
I ono najbitnije, blendajte dok vam ruka ne otpadne! :) Nemojte nanjeti bronzer tako da se vide debele smeđe crte na licu: radije manjim kistom nanesite bronzer na jagodičnu kost, a nekim većim izblendajte!


I na kraju, njegovo veličanstvo, highlighter! U zadnje vrijeme cijeli je beauty svijet zaluđen hajlajterom i strobingom - moram vam priznati da sam i ja jedna od ovisnica.
Strobing je tehnika šminkanja u kojoj se highlighterom naglašavaju mjesta na koja pada svjetlo na kožu. Znači highlighter se nanosi na vrh jagodina, nos, unutarnji dio oka, bradu... Strobing možete koristiti uz konturiranje, ili samo. Znači strobing se nanosi svjetljucavim proizvodima na navedena mjesta, a kod konturiranja se ta mjesta naglašavaju svijetlim no matt proizvodima. Nadam se da vam je jasno, znači strobing=glow, highlightanje=mat. Na slici ispod možete vidjeti na koja mjesta biste trebali najnjeti highlighter: ispod obrve, unutrašnji dio oka, vrh jagodica, vrh nosa te iznad gornje usne.


Način na koji ja nanosim highlighter je fan ili manjim, fluffy kistom. Također ste ih mogli vidjeti u prošlom postu: KLIK. Ukoliko biste voljeli još jači glow prvo nanesite tekući iluminator i preko njega highlighter u kamenu i imati ćete glow dovoljno jak da zaslijepi sve hejtere (citat by queen Nikkie Tutorials hahaha).

Eto, to bi bilo to o nanošenju rumenila, bronzera i highlitera. Ukoliko imati još pitanja slobodno pišite u komentare ili u inbox moje fejs stranice. 

xoxo, Tina

You Might Also Like

2 komentari

  1. Post kao narucen. Ovaj vikend sam u Kozma nakupovala bronzera, ali svejedno me strah da ih koristim i sve zamuljam po licu. Super mi je sto si na slikama oznacila tockicama gdje tocno nanositi odredene proizvode. Ja cu sacekati da mi stignu moji RT kistovi pa se onda bacam na vjezbanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti savjeti pomoći. Najbitnije je da polako nadograđuješ intezitet, nemoj odmah pretjerati s količinom jer je onda to teško popraviti haha

      Izbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)