Top proizvodi za zdrave zube | Curaprox, Marvis

siječnja 26, 2021

top-proizvodi-za-zdrave-zube-notino_hr

Curaprox je švicarski brend osnovan 1972.godine, a na tržištu se ističe s prvorazrednom kvalitetom te minimalističkim dizajnom proizvoda. U suradnji sa stručnjacima iz područja dentalne higijene, Curaprox proizvodi samo najbolje proizvode za njegu usne šupljine. U njihovom asortimanu možete pronaći paste za zube, zubni konac, međuzubne četkice, vodice za usta, strugalice za jezike i mnogo drugih proizvoda koji će vam održati usnu šupljinu čistom. No, Curaprox je ipak najpoznatiji po inovativnim četkicama za zube - uobičajeni najlon zamijenjen je ekstra mekanim i ravno sječenim CUREN vlaknima velike gustoće. U Curaprox asortimanu zasigurno ćete pronaći idealnu četkicu, ovisno o vašim preferencama, a one se istiću po broju vlakana - što veći broj vlakana, četkica je nježnija. Broj vlakana možete vidjeti na samoj četkici : 5460, 3960 ili 1560.

curaprox-jellyfish-cetkice-za-zube-notino_hr

Curaprox 5460 sadrži 5460 ultra nježnih CUREN vlakna čiji je promjer 0,10 mm. Ovo je i najnježnija Curaprox četkica koja je izuzetno popularna u cijelom svijetu. 5460 model četkice idealan je za osobe s osjetljivim desnima te one kojima ne odgovaraju tvrde četkice ili ne vole osjetiti pritisak prilikom pranja zubi. Jellyfish set kojeg sam odabrala spada u ovu skupinu, a o njemu ću vam nešto opširnije pisati u nastavku recenzije.

Curaprox 3960 sadrži 3960 CUREN vlakna čiji je promjer 0,12 mm. Ova četkica nudi jaču moć čišćenja te se uz nju osjeti blagi pritisak prilikom pranja zuba. No, bez obzira na to - ne morate brinuti o iritaciji desni jer je dosta nježna.

Curaprox 1560 sadrži 1560 patentiranih CUREN vlakna promjera 0,15 mm. Ova četkica odgovarati će osobama koji vole nešto tvrđa vlakna, a istovremeno nježnu četkicu. Zbog svojih svojstva, ova četkica idealna je za odstranjivanje zubnog plaka.

curaprox-cetkica-za-zube-notino_hr

Osim klasičnih četkica koje se razlikuju prema broju vlakna, Curaprox sadrži i verzije za djecu (Curaprox Curakid te prsten za žvakanje), električne četkice (Sonična četkica Curaprox Black is White & Hydrosonic Easy).

curaprox-cetkice-za-zube-notino_hr

Vrsta četkice koja meni osobno najbolje odgovara je mekana, uz što manji pritisak tokom čišćenja zubi. Dakle, u Curaprox asortimanu one sa 5460 CUREN vlakna. Najbolja stvar kod ovog brenda je široki raspon dizajna - ponešto za svačiji ukus. Dakle možete odabrati klasične minimalističke Curaprox četkice (drška u jednoj boji, a vlakna u drugoj) ili možete odabrati neku od limited edition kolekcija. Do sada sam imala nekoliko klasičnih Curaprox četkica, no ovog puta sam se odlučila za nešto zabavniji dizajn. Odabrala sam Jellyfish kolekciju gdje se dobiju tri četkice sa odgovarajućim poklopcem. Postoje tri verzije Jellyfish četkica, a ja sam se odlučila na set sa prozirnom, žutom i limeta četkicom. Glava tj. vlakna su bijele boje, a drška je prepuna sitnih šljokica.  Preslatko !

marvis-pasta-za-zube-notino_hr

No, osim dobre četkice za zube, vrlo je bitno koristiti i kvalitetnu pastu. Marvis je brend s kojim se po prvi puta susrećem. Riječ je o talijanskoj marki koja je popularnost stekla već u 70ima zbog svojeg inovativnog dizajna. Ambalaža paste za zube podsjeća na one u kojima se skladište uljne boje, a Marvis je također inovativan i kod raznih nekonvencionalnih okusa pasta. U širokom rasponu okusa i boja, odlučila sam se za Whitening mint koja nježno izbjeljuje zube, pomaže u spriječavanju nastanka karijesa i zubnog plaka te pruža dugotrajan osjećaj ugode. 

Kombinacija Marvis zubne paste te Curaprox 5460 četkice postala je moja omiljena rutina za njegu zubi. Curaprox je toliko nježna da se pranje zubi pretvorilo u masažu, a Marvis pasta je već nakon nekoliko korištenja počela izbjeljivati zubiće. Prezadovoljna sam ovim proizvodima te definitivno ne mislim isprobavati više ništa drugo - pronašla sam idealne pomagaće za blistav i zdrav osmjeh.

 

Koji su vaši omiljeni proizvodi za njegu usne šupljine ?

Hvala na čitanju, xoxo

potpis-autorice

You Might Also Like

2 komentari

  1. Ja trenutno koristim Biomed Biocomplex pastu i sviđa mi se njezina svježina. Ova s mintom zvuči primamljivo :) Super recenzija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova linija curaprox četkica je preslatka, morati ću je potražiti :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)