Moja rutina njege kože u 2021.

siječnja 30, 2021

rutina-njege-koze-notino_hr

Jedna od odluka za novu godinu bila je i ta da se više posvetim njezi kože. Oduvijek sam voljela isprobavati razne preparativne proizvode, no nikada nisam imala točno određenu rutinu njege. S obzirom da je nova godina ujedno i novi početak, odlučila sam postati skin care junkie 😀. Za početak sam odlučila isprobati neke proizvode koji me već duže vrijeme intrigiraju : aha+bha kemijski peeling, ekološke blazinice od mikrofibre te jednu veoma hvaljenu umivalicu. Više o tim proizvodima tipkati ću vam u ovome blogpostu, a samu recenziju nadopuniti nakon par mjeseci korištenja.

revolution-aha-bha-peeling-solution-notino_hr
 
Proizvod o kojemu se neprestano priča zadnjih nekoliko godina te doslovce 'iskače iz paštete' je The Ordinary AHA 30% x BHA 2% kemijski peeling. S obzirom da je original konstantno rasprodan, odlučila sam se za Revolution Skincare varijantu. Ovaj piling za lice idealan odabir je za sve vas koje čeznete za sjajnom i savršeno čistom kožom, koji će vam dati isti efekt kao da ste upravo izašle iz kozmetičkog salona. Dakle, Revolution 30% AHA + BHA Peeling Soulution dubinski i intenzivno čisti kožu od svih nečistoća, a istovremeno je čini mekanom poput svile. 
 
Alfa-hidroksi kiseline (AHA) ljušte gornji sloj kože za ujednačeni i sjajni ten dok beta-hidroksi kiseline (BHA) prodiru u dubinu i čiste masnoću u porama, a također djeluju i na površini kože.  Kombinacija tih kiselina će vam pružiti dubinski piling, koji će vam pomoći u rješavanju problema sa nečistom kožom te pružiti sjaj. Osim toga, redovitom upotrebom popraviti će i teksturu kože te smanjiti sitne linijice.

revolution-aha-bha-peeling-notino_hr

Revolution Skincare Intense Skin Exfoliator dolazi u bočici koja vrlo podsjeća na The Ordinary proizvode te sadrži 30 ml proizvoda. Proizvod se dozira pomoću precizne pipete, a koristi se na način da pipetom istisnete manju količinu proizvoda na područje T zone, brade i obraza te prstima umasirate kao što biste to napravili s maskom - izbjegavati okoloočno područje ! Također je bitno napomenuti da se proizvod preporučuje koristiti isključivo navečer i nakon toga kožu nahraniti dobrom hidratizirajućom kremicom. Drugi dan nakon korištenja trebalo bi smanjiti izlaganje kože suncu te koristiti zaštitni faktor. 

Naravno, prije nanošenja pilinga, potrebno je kožu očistiti umivalicom te tapkajući ukloniti ostatke vode. Peeling se na koži drži 10 minuta, nikako ne više, a moguće je osjetiti lagano peckanje prilikom prvog nanošenja. Također se preporučuje da prije nanošenja na lice stavite manju količinu proizvoda na ruku kako bi se uvjerili da neće prouzokovati iritacije. Peeling se ne preporučuje za osjetljivu i oštećenu kožu, a kod 'normalne' kože također ne smijete pretjerivati s korištenjem - max 2 x na tjedan !

bioderma-gel-za-umivanje-notino_hr
 
Bioderma Sensibio Gel Moussant jedna je od najpopularnijih umivalica na Notino webshopu, a pohvale na njen račun ne prestaju stizati. Nježni gel za čišćenje i uklanjanje make-upa dolazi u preslatkoj rozoj ambalaži koja se dozira putem precizne pumpice. Gel dolazi u 3 različita pakiranja ; 500, 200 te 100 ml. Formula umirujućeg gela u kontaktu s vodom pretvara se u svilenkastu pjenu koja će učinkovito očistiti vašu kožu od nečistoća i ostataka šminke. Umivalica povećava hidratizaciju kože (već nakon 2 tj redovitog korištenja!) te savršeno priprema kožu za dodatnu hidratizaciju pomoću vaše omiljene kremice. Ova fantastična umivalica za čišćenje lica u svome sastavu sadrži nježne tenzide (površinski aktivne tvari) koje će umiriti i temeljito očistiti lice. Bitno je napomenuti da ne sadrži sapun, parfem niti bojila što ju čini idealnom i za osjetljivu kožu.

notino-spa-set-od-mikrofibre

I kao šećer na kraju, čeka nas proizvod za kojeg sam jedva čekala da stigne u moje ruke ! 😀 Riječ je o Notino SPA setu koji sadrži set za skidanje šminke od mikrofibre koji sadrži tri blazinice za skidanje šminke, ručnik za skidanje šminke, blazinicu s petljom za vješanje te preslatku trakicu za kosu. Svi su proizvodi u matching sivoj boji,a možete odabrati i rozu verziju (gdje se dobiju i praktične rukavice za uklanjanje šminke). Set od mikrofibre će zbog svojih elektrostatičkih svojstva poput magneta djelovati na šminku i nečistoću, a možete ih oprati u perilici na temperaturi od 40°C. Oduvijek sam htjela isprobati ovakav tip proizvoda jer su ekološki prihvatljivija verzija blazinica koje znaju biti dosta grube. Dakle, nema više bacanja novaca na blazinice, kada uprljate ovo čudo jednostavno ga ubacite u perilicu i možete ga koristiti još doslovce godinama.

set-od-mikrofibre-notino_hr


Notino SPA set je izrazito mekan, kao što možete vidjeti na slici iznad, te je uklanjanje šminke pomoću njega doista opuštajuće iskustvo. Blazinice se koriste na način da na njih nanesete svoj omiljeni proizvod za uklanjanje šminke te jednostavno prebrišete lice kako biste to napravili i običnim blazinicama. Blazinica s petljom je izrazito praktična jer je možete objesiti pored tuša ili umivaonika i na taj će vam način uvijek biti pri ruci. Ručnik se pak koristi na način da sredstvo za uklanjanje šminke nanesete na suho lice, namočite ručnik u vruću vodu, iscjedite ga i jednom stranom prebrišete lice. Za potpuno čišćenje možete lice još dodatno oprati gelom za čišćenje te ga posušiti drugim stranom ručnika. I za kraj, moj omiljeni proizvod u setu, kozmetička traka. Trakica je izrazito mekana, preslatka i jako praktična - držati će vašu kosu od lica kako biste se nesmetano mogli pobrinuti za umivanje.

Korištenje Notino SPA seta od mikrofibre, Revolution kemijskog peelinga te fantastične Bioderm umivalice učinilo mi je proces njege lica toliko opuštajućim - baš kao da sam u nekom SPA salonu !  Proizvodi savršeno djeluju u kombinaciji te su mi doslovno preporodili kožu, pogotovo AHA x BHA peeling koji mi je kožu učinio mekšom nego ikada! Oduševljena sam svim proizvodima te vam ih toplo preporučujem jer će vam rutinu njege kože odvesti na neku novu razinu ! 


Koji su tvoji omiljeni preparativni proizvodi ?


 Hvala na čitanju, xoxo

potpis-autora

You Might Also Like

1 komentari

  1. Ovaj tip krpica za skidanje šminke je pravo otkriće! Imam one od Face Halo-a i koristim daleko manje blazinica nego prije :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)