🌿 Garnier BIO kolekcija 🌿

travnja 19, 2019

garnier-bio-kolekcija

Garnier je nedavno lansirao novu liniju proizvoda za njegu kože. Posebnost te kolekcije jest u tome što ima ECOCERT certifikat čija su osnovna načela da ne testiraju na životinjama, a 95% sastojaka je prirodnog podrijetla dobivenih ekološki prihvatljivim postupcima. Garnier BIO kolekcija je bazirana na šest sastojaka dobivenih iz obnovljivih izvora  ; ulje timijana, lavande, argana, limunove trave, različka te korijena biljke konjac. Zahvaljujući Notino internet parfumeriji i Garnieru, dobila sam priliku isprobati većinu proizvoda iz BIO kolekcije. Kao što već i znate - veliki sam obožavatelj prirodne kozmetike, te sam jedva dočekala krenuti s testiranjem proizvoda. Proizvode ću recenzirati redoslijedom kakvim ih i inače koristim u rutini njege lica : gel za čišćenje lica, tonik, ulje i tri kreme za lice.

Također je bitno napomenuti kako su kartonske kutijice 100% reciklirane kao i plastične tubice, a staklene ambalaže sastoje se od 25% recikliranog stakla. Mislim da je ovo hvale vrijedan potez u današnje doba kada je zagađenje plastikom postao ozbiljan problem. Garnier BIO kolekcija je u startu pokupila simpatije s moje strane, a kako su me se dojmili  sami proizvodi - saznajte u nastavku recenzije.

garnier-bio-perfecting-toner

🌿 Garnier BIO Lemongrass gel za čišćenje lica dolazi u plastičnoj bočici (100% recycled plastic, 100% recyclable) zelene boje koja sadrži 150 mL proizvoda. Gel se dozira putem pritiska na pumpicu, a potrebno ga je količinski vrlo malo - dva pritiska na pumpicu. Garnier Lemongrass umivalica je prozirne gel teksture koja se kružnim umasiravanjem u kožu lica pretvara u bijelu gustu pjenu. Osim teksture, prvo što ćete primijetiti kod korištenja ovog gela jest osvježavajući citrusni miris koji je dosta intenzivan. Svježi miris limuna je baš ono što je potrebno da me razbudi i u najpospanija jutra ! Miris se ne zadržava na koži, ali zato čini proces umivanja energičnijim. Pravi boost energije :) BIO Lemongrass nježno umiva lice te je odličan i kao preparat za skidanje šminke (osim šminke na očima). Zbog svog odličnog sastava, pomaže u sprječavanju isušivanja lica te ne iritira kožu. Čak štoviše, jako je nježan te je ova formula idealna i za osobe s osjetljivom kožom lica

🌿 Garnier BIO Thyme voda za uljepšavanje lica dolazi u identičnoj ambalaži poput Lemongrass gela za čišćenje. Jedina razlika u ambalaži ova dva proizvoda je u doziranju - gel za čišćenje dozira se pritiskom na pumpicu, a perfecting toner izlijevanjem proizvoda putem manjeg otvora na vrhu ambalaže. Toner se koristi na način da istisnete manju količinu proizvoda na blazinicu te kružnim pokretima nanesete na očišćenu kožu lica. Garnier Thyme voda za uljepšavanje pomaže Lemongrass gelu u temeljitom čišćenju kože te smiruje i tonizira lice. Tonik se vrlo brzo upija, a kožu čini mekom i glatkom - savršena podloga za  nadolazeće nanošenje hidratantnih krema. Također sam primijetila da BIO Thyme vidno smanji pore te matira kožu.

garnier-bio-lemongrass-gel
🌿 Close up fotografija Garnier BIO Lemongrass gela za čišćenje 🌿



🌿Garnier BIO Lavandin ulje za lice nalazi se u prozirnoj staklenoj bočici (25% recycled glass) koja sadrži 30mL proizvoda. Bio Lavandin ulje se dozira pomoću pipete - što je meni i najdraži način doziranja (vrlo praktično i precizno). Dakle, na čisto lice nanesete nekoliko kapljica ulja i kružnim pokretima umasirate u kožu lica. Ulje se lako razmazuje i brzo upija u kožu, bez ljepljivog ili masnog traga. Formula Garnier ulja hidratizira i omekšava te posvjetljuje kožu. Rezultati su vidljivi odmah, a već nakon tjedan dana redovitog korištenja primijetiti ćete kako je kvaliteta kože izuzetno napredovala. Formula je obogaćena arganovim uljem i vitaminom E - što je kombinacija iz sna za blistav i hidratiziran ten.

garnier-bio-lavandin-ulje
garnier-bio-ulje-za-lice
🌿 Tekstura Garnier BIO Lavandin ulja 🌿


garnier-bio-krema-za-lice

🌿 Garnier BIO Lemongrass hidratantna krema nalazi se u simpatičnoj zelenoj tubici koja sadrži 50mL proizvoda. Na prednjoj strani tubice nalazi se print limunske trave koja je i glavan sastojak ovog proizvoda. Formula obogaćena aloe verom i botaničkim glicerinom, čini ovu kremu idealnom za hidratizaciju normalne i mješovite kože. Primijetila sam da krema matira prirodni sjaj na licu, pa bi mogla odgovarati i masnoj koži. Garnier Lemongrass hidratantna krema je vrlo lagane teksture koja podsjeća na serum. Vrlo se lako razmazuje i upija u kožu, a koži vraća svježinu i intenzivnu hidratizaciju.  Miris ovog proizvoda je svjež, biljni i osnažujući - idealna doza energije za savršeni početak dana. Lemongrass kremu možete koristiti i kao serum koji može poslužiti kao podloga za hidratantne noćne ili dnevne kreme.

🌿 Garnier BIO Argan je hranjiva hidratantna krema koja dolazi u identičnom pakiranju poput Lemongrass verzije. Za razliku od lagane Lemongrass formule koja nalikuje na serum, Argan verzija je dosta gušća i bogatija. Krema sadrži hijaluronsku kiselinu i aloe veru, koji su vrhunski sastojci za  hidratizaciju osjetljive i vrlo suhe kože. Argan krema vraća koži svu potrebnu vlažnost i njegu te je čini mekanom i sjajnom. Intenzivan miris argana pruža osjećaj topline i komfora, te ga upravo radi toga obožavam koristiti kao posljednji korak noćne njege.

garnier-bio-lavandin-krema-za-lice

🌿 Garnier BIO Lavandin dnevna krema protiv bora se nalazi u staklenoj ambalaži koja sadrži 50mL proizvoda. Krema je obogaćena arganskim uljem i vitaminom E te se preporučuje za njegu zrele kože. Garnier Lavandin krema ima anti-age učinak te pomaže u uklanjanju bora i učvršćivanju kože. No, iako je ova lifting krema namijenjena zreloj koži, smatram da je mogu koristiti sve dobne skupine za dubinsku hidratizaciju. Krema ima miris lavande koji je lagani i opuštajući, idealan za relaksaciju prije spavanja. Krema se vrlo brzo upija te je dosta lagane teksture, no osobno je preferiram koristiti kao noćnu kremu zbog intenzivne hidratizacije koju pruža.

garnier-bio-hidratantna-krema-za-lice
🌿 Teksture Garnier BIO krema za lice (Lavandin lijevo, Argan gore desno, Lemongrass dole desno) 🌿


Od dana kada su Garnier BIO proizvodi stigli na moju adresu, odlučila sam odmah krenuti s testiranjem kako bih vam mogla napisati što bolju recenziju. Proizvode iz tadašnje rutine njege kože spremila sam u ladicu, te idućih 20 dana koristila isključivo proizvode iz BIO linije. Lemongrass gel za umivanje sam koristila prvog (i ujutro i navečer), a nakon toga u kožu utapkala Thyme vodu za uljepšavanje lica (kao posljednji korak u čišćenju kože). Za dnevnu hidratizaciju kože sam koristila Lemongrass kremu jer je lagane formule, a mojoj koži daje taman onoliko hidratizacije koliko joj je i potrebno. Također, upravo mi se ta kremica pokazala kao najboljom podlogom za šminku. Navečer sam se uglavnom odlučila za Argan kremu koja vraća vlažnost i daje svu potrebnu njegu koži. No, na dane kada bih osjetila da mi je koža toliko suha da me doslovce steže, koristila sam kombinaciju Lavandin ulja i Bio Lavandin kreme. Ta dva proizvoda toliko dobro djeluju zajedno, da bih se drugi dan probudila s nestvarno mekanom kožom (doslovno poput bebine). 

U 20 dana korištenja proizvoda iz Garnier BIO kolekcije, moja se koža preporodila.  Donedavno suha i siva koža postala je sjajna, glatka i mekana. Bio proizvodi su fantastični proizvodi za njegu svih tipova kože ; Lavandin za suhu, Lemongrass za masnu i Argan za normalnu/mješovitu. No, koji god da proizvod odaberete, nećete pogriješiti. Čudesni Garnier BIO proizvodi pružaju vrhunsku njegu bez obzira na tip kože. Moj favorit u kolekciji je definitivno BIO Lavandin ulje za kožu kojeg koristim svaki dan (većinom 2x!). Ulje je fantastično za njegu suhe kože te je divna dewy podloga za šminku. Još jedan veliki plus cijele BIO linije je prekrasan biljni osvježavajući miris. Obožavam biljne mirise, a pogotovo miris lavande te je ova kolekcija pun pogodak. Garnier BIO linija proizvoda pruža koži najbolju njegu iz prirode, a uz to je i vrlo ekološki osvještena. Oduševljena sam :) Vjerojatno ću naručiti i BIO Cornflower micelarnu vodu te BIO konjac spužvicu za čišćenje lica.

Ponudu Notino prirodne kozmetike možete provjeriti klikom na sljedeći link : prirodna kozmetika.

Koristite li prirodnu kozmetiku ? Jeste li već isprobale nešto od Garnier BIO kolekcije ?

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

2 komentari

  1. Ova kolekcija izgleda tako nestvarno! Volim svaki dio, od toga da je većinski reciklirana ambalaža, do toga da su proizvodi ekološki pogodni i prirodni. Čim prije ću si kupiti .. Pa vjerovatno sve proizvode. Odlična recenzija, vidi se da si se potrudila oko ovog posta,svaka čast! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne znam zašto ali skeptična sam prema njihovim proizvodima osim dvofazne micelarne.Vrijedi probati

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)