✨Eccoverde Akamuti Green Clay Face Mask✨

rujna 18, 2018


Hej svima - dobrodošli na moj novi post. U današnjem postu ću Vam konačno napisati dojmove o Akamuti maski za lice od zelene gline. Akamuti je naziv za malo obiteljsko poduzeće koje se nalazi u Walesu (akamuti = riječ afričkog porijekla, znači "malo drvo" & "malo medicine"). Glavno obilježje Akamuti poduzeća jest to da njihovi proizvodi pružaju ljekovitu snagu prirode za čovjeka, a u isto vrijeme nose odgovornost zaštite i održavanja prirode. Svi Akamuti proizvodi su bez konzervansa, 100% prirodni sastojci bez umjetnih dodataka, proizvedeni bez testiranja na životinjama te pakirani u reciklirajuće materijale. Prvi Akamuti proizvod kojeg sam odlučila isprobati jest maska za lice od zelene gline koja jamči dubinski odstranjivanje nečistoće, čišćenje kože od otrova te osvježavanje tena i toniziranje kože.


" Suncem sušena zelena zemlja ima nevjerojatnu snagu čišćenja. Odstranjuje nečistoće iz slojeva kože. Zelena zemlja daje optimalnu njegu za osjetiljivu ili nečistu kožu, ali pogodna je i za sve tipove kože čijem je tenu potrebna hitna svježina koja odstranjuje otrove. Zelena zemlja smiruje kožu i dubinski odstranjuje nečistoće koje mogu nastati korištenjem kemijske kozmetike. Ovdje korištena suncem sušena zemlja, sadrži prirodne minerale te nije ni na koji način bila kemijski obrađena. " 

✨Dostupnost : Eccoverde
✨Cijena : 44,50 HRK
✨Količina : 100 g
✨Sastav :  Illite (Sundried Green Clay)

PS* Ako Vam je koža već iziritirana, kod prve primjene koža može postati crvena ili topla - što je ustvari dobro i pokazatelj da zemlja uistinu dubinski čisti nečistoće. Taj će se efekt smanjiti i nestati s čestom upotrebom.


Akamuti Green Clay Face Mask koristi se na način da cca tri čajne žličice stavite u keramičku posudu a zatim pomiješate s mrvicu vode (na GIFu iznad sam slučajno stavila previše vode, no dodala sam još jednu žličicu maske i spasila stvar). Nakon što dodate vodu, maska je spremna za korištenje. Ja je najčešće nanosim prstima, no možete to napraviti i plosnatim kistom. Maska se nanosi na očišćenu kožu (na cijelo lice ili samo određene, problematične dijelove) te se drži cca 10 minuta (dok se ne osuši i/ili postane topla). Vrlo je bitno da masku ne držite predugo jer će to poništiti njeno djelovanje. Nakon što se maska stvrdne, potrebno ju je isprati hladnom vodom - nakon ispiranja, preporučuje se nanošenje hidratantne kreme.


Na slici iznad možete vidjeti kako maska izgleda kada je tek nanešena, u procesu sušenja te kada je osušena tj. spremna za ispiranje.

Nakon cijelog tjedna šminkanja i teških proizvoda na licu, jedva čekam makeup free nedjelju i druženje s maskama za lice. Veliki sam obožavatelj maskica i pilinga te ih u svojoj 'skromnoj' kolekciji imam minimalno 10ak! No, u moru masaka jedna se izdvaja - jup, pogodili ste. Riječ je o Akamuti maski sa zelenom glinom ! Jedino s ovom maskom osjećam da mi je lice u potpunosti očišćeno. Najviše je volim koristiti kada mi lice 'poludi' (iliti oni dani kada se pojave dosadni prištevi) jer smiruje kožu i pruža joj svježinu. Nakon što potrošim ovu teglicu, svakako ću naručiti još nekoliko primjeraka (cijena joj je samo 45 HRK!). Imate moje tople preporuke za ovu maskicu, pogotovo ako imate zahtjevnu i problematičnu kožu lica.

Masku možete naručiti klikom na sljedeći link : KLIK.

Jeste li već isprobale neki od Akamuti proizvoda? 

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)