Happy Hygge jesen!

listopada 26, 2021

smells-like-spells-mirisna-svijeca-notino_hr

Činjenica da su Danci najsretniji narod svijeta usprkos tome što im zima traje dulje od ostala tri godišnja doba zajedno je doista zanimljiva. Krajem ljeta se kod mnogih ljudi javlja sezonska depresija ; oblik depresije do kojeg može doći zbog kraćih dana i dužih noći, što također znači i manju izloženost sunčevoj svjetlosti. No, upravo su Danci, kod kojih zima traje dosta duže nego kod nas, najsretniji narod svijeta. Jedan od razloga zašto nalazi se pod pojmom hygge. Hygge je ustvari način života - termin se koristi za opisivanje duševne ugode, stanja mira te posebne ispunjenosti srećom. Hygge se može iskusiti prilikom čitanja dobre knjige, ispijajući vaš omiljeni topli napitak, umotani u fluffy dekicu dok uživate u smirujućem zvuku padanja kiše. No, kad se Dance pita što najčešće povezuju s hyggeom, čak 85% njih tvrdi da su to svijeće. Svijeće pomažu u očuvanju topline doma te pružaju neku vrstu emocionalne udobnosti. 

smells-like-spells-mirisni-stapici-notino_hr

Smells Like Spells proizvodi otvaraju vrata u čaroban svijet norveške magije ! Riječ je o originalnim i ručno rađenim svijećama te aroma difuzorima koji su spoj narodne mudrosti i najnovijih metoda u proizvodnji parfema. Smells Like Spells proizvodi proizvedeni su od 100% prirodnih sirovina ; drvo, lan i sojin vosak. Svaki od proizvoda ima svoj poseban miris koji po pravilima aromaterapije, iskorištava pozitivna djelovanja bilja i začina

Svijeće, mirisni štapići i aroma difuzeri dobili su imena po junacima iz nordijske mitologije koje se povezuje s određenom duhovnom moći. Proizvodi vam pomažu prizvati upravo ono što vam u tom trenutku treba ; wealth, healing, relaxation, career i sl. Zahvaljujući svom čarobnom djelovanju, vašu će svakodnevicu začiniti s malo magije ✨. Proizvodi koje sam ja odabrala jesu Norse Magic Mimir mirisnu svijeću s drvenim fitiljem (relaksacija | meditacija) te Norse Magic Eir mirisne štapiće (healing | health).

smells-like-spells-svijeca-notino_hr

Smells Like Spells Norse Magic Mimir mirisna svijeća dolazi u staklenoj čašici u kojoj se nalazi 200 ml proizvoda. Svijeća je nadahnuta Mimirom - nordijskim bogom znanja i mudrosti. Glavni bog Odin, u namjeri da pokupi moć znanja, krenuo je na put u zemlju divova kako bi pio svetu vodu s Mimirovog vrela. U zamjenu za vodu, morao je žrtvovati svoje oko. Nakon rata Mimir postaje zatočenik, a ubrzo su mu i odrubili glavu te je poslali Odinu koji ju je oživio kako bi ga mogla savjetovati. 

U posudi od jantarnog stakla nalaze se mirisne note mente, sandalovine i opijuma koje uspostavljaju životnu harmoniju i razvijaju intuiciju. Menta pomaže u uklanjanju anksioznosti i stresa, stimulira tijelo i um te povećava koncentraciju. Također pomaže kod raznih problema poput glavobolja, migrena, vrtoglavica, zubobolje te čisti zrak i pruža svježinu. Sandalovina je odličan podizač raspoloženja za oboljele od depresije i anksioznosti, kao i za osobe koje se bore sa svakodnevnim problemima i stresom. Odlična za meditaciju, vjeruje se da su uz nju gradili svetišta te skulpture bogova. Opijum je hladan i gorki miris čija je uloga probuditi savjest i suočiti se s vlastitim problemima. 

Mirisna svijeća Smells Like Spells Mimir od sojinog voska lagano pucketa pri gorenju što naglašava njeno pozitivno djelovanje. Svijeća ima do 40 h gorenja s obzirom na sojin vosak s  nižom točkom topljenja. S obzirom na drveni fitilj i sojin vosak, potrebno je svijeću paliti na dnu fitilja kako bi se vosak ravnomjerno topio (bez stvaranja 'bazena'). Svijeća pomaže u rješavanju teških situacija te čisti i osvježava vaš um. Također je idealna za meditaciju, a jednostavne upute možete pronaći u pakiranju.

smells-like-spells-eir-mirisni-stapici-notino_hr

Smells Like Spells Natural Incense Eir mirisni štapići dolaze u staklenoj epruveti oko koje je omotan smotuljak tj. kratke upute o korištenju. Štapići se pale kod religioznih ceremonija i rituala kao i za čišćenje prostora. Dim mirisnih štapića pozitivno djeluju na raspoloženje, njegovo djelovanje može se usporediti sa antidepresivima. Osim toga unose miris u prostor te djeluju dezinfekcijski. Štapići se koriste na način da šibicom upalite vrh štapića te ugasite plamen. Nakon toga stavite štapić u držač - staklenu posudicu napunite pijeskom ili kamenčićima i jednostavno uronite štapič. Vrijeme gorenja je od 30-40 minuta. 

Smells Like Spells proizvodi su unijeli malo magije u svakodnevicu te je poseban gušt koristiti ih. Odlično su se snašli u mojem hygge kutku sobe, odmah pored lampe od himalajske soli i osobnog jesenskog favorita - eterično ulje lavande. Toplo vam preporučujem svijeću i mirisne štapiće koji će vam zamirisati prostor, a ujedno pročistiti negativnu energiju i pomoći vam doći do onoga što vam u tom trenutku treba - uz mrvicu manifestacije.

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)