✨Favoriti 2018. godine✨

siječnja 03, 2019

Dragi moji čitatelji, prije nego što započnem s tipkanjem ovog ultra-mega dugog posta, voljela bih vam čestitati novu godinu te zahvaliti vam se na podršci koju ste mi pružali tokom prošle godine. Na Chanel & Rebel beauty blogu smo prešli nevjerojatnu broju od 417.000 + pregleda ! Hvala vam na svakom vašem kliku, čitanju posta te komentaru (na blogu kao i na društvenim mrežama). Za ovu godinu sam vam pripremila brdo novosti i zanimljivih članaka, a danas ću se oprostiti od 2018. godine uz proizvode koje sam najviše koristila i voljela. Članak sam podijelila u nekoliko kategorija te ću vam ih predstavljati redoslijedom kakvim ih i nanosim na lice : od primera do ruževa ! :D Pošto će ovo biti stvarno dug post, neću duljiti u uvodu. Skuhajte si kavicu ili neki drugi topli napitak, omotajte u dekicu i uživajte u ovom postu :)


Primer za lice je prvi dekorativni proizvod koji nanosim na lice nakon debelog sloja hidratantne kremice. Isprobala sam stvarno jaaako puno primera, no samo me jedan uspio oduševiti do te mjere da ga koristim gotovo svaki dan. Riječ je naravno o Oriflame Giordani Gold Youthful Radiance Elixir Primeru (klik za recenziju). Navedeni primer savršeno priprema kožu na nanošenje pudera te koži pruža divan, zdravi sjaj - fantazija za suhu kožu ! 

Što se tekućih pudera tiče, nisam mogla odabrati samo jednog pa ću vam predstaviti sva tri. L'oreal True Match (klik za recenziju) je bio moj omiljeni partner za svečane događaje i dane kada sam htjela izgledati što bolje. Uvijek kada bih ga koristila, dobivala bih komplimente na račun 'savršenog' tena. Što se tiče dnevne varijante, najviše sam koristila Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable koji je vrlo lagan, a u isto vrijeme pruža srednju prekrivnu moć (što meni u potpunosti odgovara jer nemam većih nepravilnosti na koži). Idealan puder za obožavateljice natural looka ! :) I za kraj sam ostavila Max Factor Radiant Lift (recenzija) kojeg sam otkrila tek krajem godine, no toliko me oduševio da ga jednostavno moram uvrstiti u favorite godine. Radiant Lift puder bih opisala kao savršeni miks između True Match i Lasting Finish 25HR Breathable - visoka prekrivna moć, pruža blistavi sjaj koži i vrlo je lagan na koži ! Dakle, dragi moji suhokožci, imate preporuke za ova tri tekuća pudera - sigurna sam da će vas oboriti s nogu ;)   


Nakon što nanesem primer i tekući puder, vrijeme je za sakrivanje nedostataka (a.k.a podočnjaka i prištića) nekim dobrim korektorom. Ni u ovoj kategoriji se nisam mogla odlučiti za samo jedan proizvod, pa ću vam pokazati sva tri drogerijska dragulja u kategoriji korektora ! Prvi i najbolji je svakako catrice kamuflaža kojeg koristim već godinama i apsolutno ništa mu ne može konkurirati, a zatim drugo mjesto dijele essence camouflage+ korektor i Maybelline Age Rewind (klik za recenziju). Essence kamuflaža fantastično prekriva te je super za highlightanje lica jer pruža healthy glow, dok je Age Rewind dušu dao za prekrivanje podočnjaka. 

Nakon svog tog trackanja puderima i korektorima, potrebno je setirati lice ! U ovoj kategoriji nema dvojbe, Rimmel je apsolutni drogerijski pobjednik za matiranje lica. U kolekciji trenutno imam insta fix&matte translucent puder u kamenu kojeg koristim za bejkanje korektora ispod očiju te obraza, a stay matte puder u kamenu je stvoren za setiranje T zone. Rimmel London, skidam kapu ;) 

SAVJET :  Skinite spužvicu sa Age Rewind korektora jer jako upija proizvod te se isti nenormalno brzo troši.


Oduvijek obožavam sun kissed look te su bronzeri proizvodi koje koristim na dnevnoj bazi - bez obzira na doba godine. Iskreno, više sam se namučila s pronalaskom savršenog bronzera negoli tekućeg pudera ; gotovo svi drogerijski su ili narančasti ili preloše pigmentirani. No, pronašla sam dva koja su totalna suprotnosti svim drugima ; hladnog podtona te savršeni za konturiranje i sjenčanje lica ! Riječ je o L'oreal paris Back to Bronzer bronzeru (recenzija) te Misslyn Beach Please! (recenzija). L'oreal verzija mi je saaavršena za hladniji dio godine, dok je Misslyn idealan za vruće ljetne večeri. 

U zadnje sam vrijeme češće počela koristiti rumenila, a apsolutni pobjednik ove kategorije je Alverde rumenilo u nijansi 01 Apricot. Nikada do sada nisam imala prilike isprobati ovako dobro rumenilo - boja je fantazija, a rumenilo srednje pigmentacije što vam daje moć boljeg kontroliranja pri nanošenju (nema šanse da pretjerate!). Inače baš i nisam najzadovoljnija s Alverde  proizvodima, no ovo pozitivno iskustvo mi je dalo vjetar u leđa da isprobam nešto više od tog brenda :) 


Došli smo i do djela posta gdje sam imala najviše poteškoća sa biranjem favorita. Highlighteri su dekorativni proizvodi bez kojih ne mogu zamisliti niti jedan make up look - koristim ih čak i na 'no make up' dane u kombinaciji s hidratantnom kremom. Moja kolekcija highlightera je doista luda, no ipak sam uspjela izdvojiti četiri najkorištenija u 2018. godini !  Najprije ću izdvojiti w7 glowcomotion highlighter koji je definitivno najdraži - koštao je svega 20ak kuna, a kvalitetom je bolji i od mnogo skupljih (*khm* the balm mary lou dupe *khm*). Glowcomotion highlighter nalazi se na većini mojih instagramskih lookova te ću ga definitivno nastaviti kupovati i dalje - ovo čudo morate imati u kolekciji ! Tri palete highlightera koje su najčešće korištene u 2018 godini jesu : SophX (recenzija), L'oreal Le Vie En Glow (recenzija) te Revolution PRO Supreme u nijansi 'Ice' (recenzija).

U ovoj kategoriji moram spomenuti i tekuće highlightere uz koje je glow s mojih obraza vidljiv i iz Svemira ;) U toplijem dijelu godine sam O-B-O-Ž-A-V-A-L-A L'oreal Glow Mon Amour (recenzija) zlaćani iluminator kojeg sam nanosila SVUGDJE ; na obraze prije&nakon nanošenja pudera, na vrat, dekolte, ključnu kost, ramena, noge ... :D Definitivno must have ljetni proizvod ! Što se ostatka godine tiče, tu je vladao Revolution Liquid Starlight (recenzija) koji je moj holy grail proizvod i izgleda božanstveno u kombinaciji s praškastim highlighterima. 


Kod paleta sjenila nisam imala velike probleme, odabir je bio vrlo lagan! Palete koje su mi obilježile 2018. godinu su Revolution PRO Regeneration Trends Mischief Mattes (koja budi inspiraciju samo s pogledom na raspon nijansi) te Revolution SophX Extra Spice (moj omiljeni izbor za dnevni kao i glammy makeup look). Iskreno, mogla bih se riješiti svih preostalih paleta u kolekciji i zadržati samo ove dvije - i svejedno bih imala mogućnost za stvaranjem bezbroj raznoraznih lookova. 


Kada pričamo o sjenilima za oči, moram spomenuti i fantastična essence metal shock tekuća sjenila koja su nažalost izbačene iz asortimana. Imam dvije nijanse ('stars&stories' & 'galaxy rocks'), preostale baš i nisu bile my cup of tea. Ova sjenila su san za raditi s njima - bez problema možete napraviti cut crease ili halo look. Ja ih setiram s praškastim highlighterima za još intenzivniji finish. Sve u svemu, nikad neću prežaliti ova sjenila te sam ih počela ful rijetko koristiti da ih ne potrošim haha :(

Kategorija sjenila za oči ne može proći bez glittera ! Pressed glitteri koje sam obožavala u ovoj godini jesu Revolution PRO 'Glisten Up' i 'Glisten Here'(recenzija). Dakle ovi su glitteri fantastični - bez problema se nanose te se ne truse tokom dana! No, svakako bih vam preporučila da uz njih koristite i essence glitter primer koja je najbolja i najjeftinija baza za šljokice koju sam ikada isprobala. You go, essence ;)


Pronalazak idealne maskare za trepavice je vrlo težak i mukotrpan proces. Isprobala sam brdo maskara koje su me razočarale i kad sam već izgubila nadu i volju - pojavile su se one ; Maybelline Lash Sensational (Luscious) i Rimmel Scandaleyes Wow Wings. Ovaj fantastičan dvojac mojim trepkama daje volumen i dužinu, a ne truse se ili razmazuju tokom dana.

Što se obrvi tiče, cijelu sam godinu koristila Revolution pomadu za obrve u nijansi 'Ash Brown', a nakon iscrtavanja i popunjavanja - obrve ukrotim s essence make me brow gel maskarom. Inače imam dosta problema s obrvama jer su jako tanke i rijetke, no uz ovaj dvojac dobijem efekt prirodnih bushy dlačica :)

Tekući tuš za kapke je već godinama isti - essence liquid ink doista nema dostojne konkurencije. Cjenovno je ful pristupačan (20ak kn), a uz njega ćete dobiti tanak repić i preciznu liniju. Moram priznati da mi je dosta draži klasičan liquid ink, vodootporna verzija ima nešto deblji aplikator pa je i nanošenje nešto teže. No, svejedno su daleko najbolji drogerijski tuševi.

Olovke za oči su proizvod kojeg jednostavno morate imati u kozmetičkoj torbici. Crna olovka fantastična je za dramatične 'grunge' lookove kao i za kamufliranje umjetnih trepki u vaše prirodne ; moje tople preporuke idu za Aura eyeliner u nijansi 73 & Oriflame Crayon u nijansi 'Perfect Black'. Oba su eyelinera vrlo kremasta, a ne razmazuju se na donji kapak (što je meni izrazito bitno, ne želim Panda efekt na podočnjacima hahaha :D ). Nyx Jumbo eyepencil u nijansi 'Milk' moja je omiljena olovka za oči već godinama. Upravo mi je ovo čudo bezbroj puta spasilo look (npr kada bih previše zacrnila oči, ova bi ih olovka otvorila i na taj način učinila look dramatičnijim). Osim na waterline-u, 'Milk' jumbo olovku koristim i kao bazu za jarka sjenila te pri nekim artsy lookovima! Defintivno proizvod kojeg bih uzela i na pusti otok ;)


Ponovno smo ušli u kategoriju u kojoj mi je NEMOGUĆE izdvojiti samo jedan proizvod kao favorita. Tekući ruževi su uz highlightere najbrojniji artikli u mojoj kolekciji i doslovce ih više nemam kamo pospremiti. Isprobala sam gotovo svaku verziju matte tekućih ruževa u našim drogerijama, a ovo su četiri najbolje : L'oreal Les Chocolats, Nyx Lingerie, wet'n'wild Liquid Catsuit u nijansi 'Give me Mocha' te Aura ultimatte u nijansi 'Blush Vertigo'. Zajedničke odlike svih ovih tekućih ruževa jesu ; matte finish, kremasta formula uz minimalno isušivanje usana, fanastična pigmentacija i dugotrajnost. Početkom godine sam najviše koristila wet'n'wild 'Give me Mocha' i Nyx Lingerie ruževe, dok sam krajem godine najviše posezala za L'oreal Les Chocolats i Aura Ultimatte ruževima. 


Ovaj ultra dugi post završiti ću sa predstavljanjem mojih omiljenim olovka za iscrtavanje usana. Ove godine najčešće sam koristila essence, revolution i w7 liplinere. Osim što su odlični za iscrtavanje usana, ovi su liplineri i masu kremasti pa ih možete nanositi i poput ruža :) Ako baš moram izdvojiti favorita između svih ovih liplinera, onda su to Revolution lliplineri iz Renaissance linije koji su vodootporni i doslovce NIŠTA ih ne skida s usana :)  

I, to bi bilo to što se tiče favorita dekorativne kozmetike za 2018. godine ! Svaka čast svima koji su došli do samoga dna - najbolji ste ! Ako Vam se ovaj post svidio, svakako mi napišite da li ste zainteresirani za drugi dio s preparativnim proizvodima (šamponi, mazalice, losioni, suha ulja, parfemi i sl.).:)

Napišite mi  u komentare koji su vaši dekorativni favoriti za 2018. godinu :)

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

3 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)