Samotamnjenje | St.Moriz

svibnja 22, 2021

st_moriz_proizvodi_za_samotamnjenje_notino_hr

Ima li išta ljepše od izležavanja u ležaljci, pijuckajući osvježavajući koktel dok se trackate marmeladom za brzo tamnjenje kože ? Nažalost, moja omiljena proljetna aktivnost ove je godine pala u drugi plan zbog niskih temperatura i konstantne kiše. No, to ne mora nužno značiti da svejedno ne mogu postići prekrasan preplanuli ten ! Tu na scenu dolaze proizvodi za samotamnjenje koji će u samo par sati dati istu razinu preplanulosti kao da smo danima ležali sunčajući se. 

 
Korištenje sredstava za samotamnjenje je jedini način kako postići prekrasnu preplanulu boju tena bez izlaganja UV zrakama koje mogu oštetiti kožu te čak i izazvati rak.  Upravo zato što se ne morate izlagati Sunčevim zrakama, ovi su proizvodi idealni za osobe koje imaju alergiju na Sunce, a također žele imati preplanuli ten. Pitate se kako ti proizvodi onda djeluju ? Odgovor je u dihidroksiacetonu (DHA), sastojak koji kemijski tamni kožu. Što je veća koncentracija DHA u proizvodu, to će vaša koža biti tamnija. Postoji mnogo različitih varijanti proizvoda za samotamnjenje (gel, sprej, pjena, losion ili krema za samotamnjenje), a svima je djelovanje podjednako dobro. Ja sam se odlučila isprobati dvije varijante (pjena i losion) te ću u nastavku blogposta prikazati njihove karakteristike. 
 
st.moriz_proizvodi_za_samotamnjenje_koze_notino_hr

St.Moriz je engleski brend osnovan 2007 godine sa ciljem stvaranja cruelty-free povoljnih proizvoda za samotamnjenje vrhunske kvalitete. Proizvodi ovog brenda sadrže sastojke poput aloe vere i vitamina E koji će vašoj koži osim tamnjenja pružiti i njegu. St.Moriz u svome asortimanu sadrži proizvode za samotamnjenje za sve tipove i tonove kože. Također možete birati i između razine preplanulosti, od light do medium i dark. 
 
Želite li postići savršenu i ujednačenu boju bez neželjenih linija i mrlja, potrebno je dobro pripremiti kožu kako bi ona bila savršena podloga. Dan prije što odlučite koristiti proizvode za samotamnjenje, potrebno je s kože ukloniti mrtve stanice te dlačice. Mrtve stanice kože najbolje ćete ukloniti dobrim fizičkim pilingom (on sadrži sitne čestice koje ribaju odumrlu kožu). Nakon pilinga, vrijeme je za uklanjanje dlačica - osobno preferiram brijanje britvicom, no svaki je način podjednako dobar. Razlog zašto se preporučuje uklanjanje dlačica dan prije, a ne na sam dan samotamnjenja je taj da izbjegnemo crne točkice koje se mogu stvoriti. I najvažniji korak, hidratizacija kože. Na cijelo tijelo nanesite veću količinu vašeg omiljenog losiona ili mlijeka za tijelo. Sada je vaša koža spremna za idući korak, samotamnjenje.
 
st_moriz-rukavica-za-samotamnjenje-notino_hr

Na dan nanošenja proizvoda za samotamnjenje potrebno je otuširati se i dobro osušiti kožu ručnikom. Na suhe dijelove tijela nanesite losion ili mlijeko za tijelo - posebnu pozornost obratiti na laktove, koljena i stopala. Samotamnjenje, bez obzira na varijantu proizvoda, najbolje bi bilo nanositi pomoću rukavice / mitt kako bi dobili besprijekornu boju bez mrljica (također kako bi spriječili neželjen kontakt dlanova sa proizvodom). Proizvod nanesete na rukavicu te zatim kružnim pokretima umasiravate u kožu. Preporučuje se nanositi samotamnjenje postepeno od listova prema gore.  Savjet plus : kada nanosite samotamnjenje na koljena i laktove, preporučuje se saviti ih kako se nebi stvorile linijice. Pazite da samotamnjenje nanesete na sve dijelove tijela (vrat, uši, ispod pazuha itd), proizvode također možete koristiti i za lice. Za to područje vam preporučujem kist koji će lakše ući u sve pregibe na licu. Nakon što nanesete proizvode, obucite tamniju odjeću te sačekajte vremenski period koji je upisan na ambalaži i zatim isperite vodom te nahranite kožu hidratantnom kremicom. 
 
st_moriz-samotamnjenje-notino_hr

St.Moriz proizvodi koje sam ja odlučila isprobati su fast tanning mousse te gradual tanning losion. Naručila sam i njihovu rukavicu za aplikaciju proizvoda koja olakšava samo nanošenje proizvoda te spriječava stvaranje neželjenih mrlja. Proizvod kojeg sam prvo isprobala je pjena za brzo tamnjenje. Fast Tanning Mousse već za sat vremena pruža vašoj koži laganu preplanulost. Ovisno o vašim preferencama, mousse na koži možete držati i do 3 sata za intenzivniji efekt preplanule kože. Već znate da ja obožavam biti što tamnija, tako da sam držala mousse 3 h na koži i bila oduševljena njegovim djelovanjem. Mousse mi je pružio prekrasnu preplanulu boju koja izgleda prirodno, ni malo narančasto. Boja je bila ujednačena i bez mrlja, što najviše pripisujem rukavici koja sjajno obavlja svoj posao. Boja se na koži zadržala otprilike 5 dana,  a ja sam odmah krenula s isprobavanjem kreme za samotamnjenje. Gradual tanning losion, kako samo ime kaže, postepeno potamnjuje vašu kožu. Losion se drži na koži od 4 do 6 h, a taj proces ponavljate 3 dana (ovisno o levelu preplanulosti koji želite postići). Losion je također pružio mojoj koži divan efekt preplanulosti, a boja se također zadržala otprilike 5 dana. 
 

Moj favorit je definitivno St.Moriz mousse koje je već za 3 sata pružio mojoj koži visoko intenzivan level preplanulosti ! Losion je također vrlo dobar, preporučujem vam da ga koristite preko noći za vrijeme spavanja - ne morate biti u brizi da će se preslikati na odjeću ili plahtu. Jedino obratite pozornost da za vrijeme držanja samotamnjenja na koži izbjegavate vodu i nosite tamniju odjeću - nakon što isperete vodom, proizvodi neće obojati odjeću. Imala sam male predrasude prema ovakvom tipu proizvoda jer sam se naslušala i nagledala horor priča poput fleka, neujednačene i ne prirodne boje, ružnih linija, narančastih dlanova itd. No, ovi proizvodi su definitivno napredovali i toplo vam ih preporučujem. Pogotovo u ovo kišno doba kada je nemoguće potamniti prirodnim putem.
 
Jeste li već isprobale proizvode za samotamnjenje ? Kakvi su vaši dojmovi ?

Hvala na čitanju, xoxo
potpis-autorice-bloga-chanelandrebel

You Might Also Like

2 komentari


  1. We provide professional, fast and affordable Game Console Repair Services in Dallas for problems ranging from common issues such as no reading games, overheating, no power etc.


    OdgovoriIzbriši
  2. Mangalam pvt Ltd is one of the best wedding planner in Bhubaneswar. With one of finest wedding planning team , get married in a royal style with our expert & luxury wedding planning and destination wedding planning services.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)