Magično ulje Bio-Oil 💐

ožujka 03, 2021

bio-oil-ulje-notino_hr

Bio-Oil je jedan od kultnih proizvoda u koji se kunu korisnice diljem svijeta. Na svjetskom se tržištu pojavio 2002.godine te je već tada zasjeo na tron najpopularnijih beauty proizvoda ikad. Upravo iz tog razloga ne čudi činjenica da je ovaj proizvod osvojio preko 400 nagrada za njegu kože. Zanimljiva činjenica vezana uz ovaj fenomenalan proizvod je i ta da je samo u 2017.godini osvoji čak 27 nagrada ! Pitate se u čemu je tajna ovog čudesnog ulja ? U njegovoj formuli, naravno. Formula predstavlja kombinaciju vitamina i biljnih ekstrakata koji se nalaze u uljnoj bazi. Osim toga, Bio-oil sadrži i čarobni sastojak ✨PurCellin Oil✨ koji mijenja samu teksturu formule te je čini laganom i nemasnom. Na taj se način sve hranjive tvari iz vitamina i biljnih ekstrakata apsorbiraju u kožu, umjesto da djeluju samo površinski. Bio-oil je najpoznatiji po svojem djelovanju u borbi protiv strija, no odličan je i u rješavanju niza drugih kožnih problema. Njegova odlična formula djeluje poput štita protiv negativnih vanjskih utjecaja, a idealan je i za ožiljke, neujednačeni ton kože kao i znakove starenja. Ovaj se fantastičan proizvod zbog svoje široke namjene definitivno mora naći u svakoj kozmetičkoj torbici. U nastavku blogposta možeš pročitati kako može pomoći i tebi i tvojoj koži! 😊

bio-oil-ulje-za-njegu-notino_hr

Bio-oil je ulje za njegu namjenjeno za lice kao i za tijelo, a koristi se kao prevencija ili za poboljšavanje izgleda kože. Ulje dolazi u simpatičnoj plastičnoj bočici roze boje koja se dozira putem preciznog otvora na vrhu ambalaže. Zbog svojeg pakiranja, ovo ulje je travel friendly - no obratite pažnju na to da se ambalaža nakon nekoliko korištenja masti. Bio-oil ulje za lice dolazi u nekoliko različitih militraža : 60, 125 ili 200 ml. Ja sam se odlučila na najveće pakiranje jer sam proizvod odlučila koristiti za nekoliko različitih kožnih problema. No, ako se odlučite za najmanje pakiranje također niste napravili grešku jer će vam ovo ulje trajat mjesecima ! Potrebno je količinski vrlo malo proizvoda jer se lako razmazuje te upija u kožu bez sticky osjećaja. Upravo ga radi tog svojstva volim koristiti na licu.

SASTAV 

Ulje lavande - prirodni antiseptik, poznato po umirujućem djelovanju

Ulje  nevena - regenerativo djelovanje na stanice kože

Ulje kamilice - protuupalno djelovanje

Ulje ružmarina - pomaže u revitalizaciji i njezi

Vitamin A - važna uloga u stvaranju kolagena ; obnova elastičnosti, tonusa 

i teksture kože

Vitamin E - povećava razinu vlažnosti u epidermi, zdrav izgled kože

 

bio-oil-njegujuce-ulje-notino_hr

Bio-Oil ulje dermatološki je testirano, hipoalergeno je te ne uzrokuje nastanak prištića stoga se može koristiti i na licu i na tijelu. Osim toga, Bio-Oil su članovi Beauty Without Cruelty grupe što bi značilo da njihovi proizvodi ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla niti su testirani na životinjama. Ulje je zbog svoje formule pogodno za osjetljivu kožu, a i 100% sigurno za trudnice - upravo je ovo ulje jedno od najboljih za spriječavanje nastanka ili poboljšavanja izgleda strija. Ako ste trudni i želite spriječiti nastanak strija, preporučuje se korištenje ovog ulja od početka drugog tromjesečja i to dva puta dnevno. Ulje možete nanositi samo ili ga dodati u bilokoji proizvod za njegu kože, dodovljna je jedna žličica ulja za cijelo tijelo. Osim kod trudnoće, strije se mogu javiti i kod naglog dobivanja na težini i razdoblja brzog rasta kod tinejdžera. 

Bio-ulje je odlično i u borbi protiv ožiljaka, kako novih tako i starih. Naravno, niti jedan tretman ne može u potpunosti ukloniti ožiljke, no ovo će ulje definitivno poboljšati stanje. Osim toga, ulje pomaže i u neujednačenom tenu kože ; pigmentacijske mrlje uzrokovane hormonima, izbjeljivanje kože ili pretjerano izlaganje suncu. Za rješavanje ovih problema također se ulje nanosi dva puta dnevno i dobro umasira u kožu. 

Suha i dehidrirana koža postaju prošlost uz redovite korištenje ovog čudesnog proizvoda. Samo nekoliko kapljica dodanih u vašu omiljenu hidratacijsku kremicu učiniti će vaše lice glatkim i toniranim. Ulje pomaže u nadopunjavanju prirodnih ulja kože koji su smanjeni zbog čestih tuširanja, grijanja ili klimatizacije te ekstremnih vremenskih uvjeta.Važno je napomenuti da se ulje ne koristi na svježe rane ili na ispucalu kožu, potrebno je pričekati da se koža najprije oporavi. 

Čudesno Bio-Oil ulje jedno je od omiljenih proizvoda čak i među svjetskim zvjezdama, što potvrđuje njegovo vrhunsko djelovanje. Mel B tvrdi kako su joj se strije povukle nakon redovitog korištenja ovog ulja, a Kim Kardashian otkrila je da joj ulje pomaže održavati mladolik izgled kože i sprječava nastanak bora oko očiju.  

Koristim ovo ulje otprilike mjesec dana za sve navedene primjene : ožiljke, strije te za dodatnu njegu lica. Najveću sam promjenu do sada uočila na licu - ono je postalo izrazito mekano i sjajno. Što se strija i ožiljaka tiče, primjetila sam pomak no smatram da je potrebno nešto dulje korištenje proizvoda za potpuni oporavak kože. Javiti ću vam konačne dojmove nakon nekoliko mjeseci korištenja. Ukoliko tražite preporuku za neka druga magična ulja za lice, preporučila bih vam arganovo ulje te ricinusovo ulje - ovisno o problemu koji nastojite riješiti. Arganovo ulje, popularno zvano i tekuće marokansko zlato, djeluje poput eliksira na lice i kosu. Ako ga odlučite koristiti na licu, ono će mu vratiti elastičnost i zagladiti bore te hidratizirati ga. Što se kose tiče, arganovo ulje hrani korjen, umiruje vlasište te obnavlja ispucale vrhove. S druge strane, Ricinusovo ulje poznato je po fantastičnom djelovanju obnove i jačanja. Ricinusovo ulje regenerira, zatvara vlažnost u koži te štiti od starenja. Vrlo je popularno u njezi tankih i rijetkih obrva kao i rijetke kose, gdje se rezultati vrlo brzo primjećuju.

Koje magično ulje za lice preporučujete ?

You Might Also Like

1 komentari

  1. Zvuči jako zanimljivo, nisam znala da se bio oil može koristiti i na licu tako da bih ga sad željela isprobati još i više :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)