Double Cleansing lica

ožujka 25, 2021

double-cleansing-notino_hr


Tajna savršeno čistog i blistavog tena leži u redovitoj njezi kože lica prilagođenoj vašem tipu kože. Iako bi svi trebali redovito umivati i brinuti o licu, posebnu pažnju bi na taj proces trebale obratiti osobe koje se šminkaju. Svjesni smo činjenice kako je ponekad teško u potpunosti ukloniti šminku s lica (pogotovo onu vodootpornu, a da ne pričam o face artu 😟), no ukoliko to ne napravimo riskiramo bubuljice i mitesere. Tajna kako u potpunosti očistiti lice od šminke i ostalih nečistoća skriva se u metodi koja je oduševila beauty svijet. Double Cleansing iliti dvostruko čišćenje je tehnika čišćenja lica koja se odvija u dva koraka : najprije se na kožu lica umasira sredstvo za čišćenje na bazi ulja, zatim se umije mlakom vodom te sve skupa očisti sa umivalicom na bazi vode. Rezultat će biti savršeno čisto lice koje je spremno za dodatnu njegu u vidu seruma & hidratantne kremice. Iskreno, ovo je prvi put da sam isprobala ovu metodu čišćenja lica, a ukoliko vas zanima da li mi se svidjela ili ne - nastavite s čitanjem blogposta. 

dvostruko-ciscenje-lica-notino_hr

Ulje kao prva faza Double Cleansinga djeluje kao otapalo za teške slojeve šminke, sebum te ostale čestice topive u ulju. Dakle prvi korak omogućuje umivalici na bazi vode da prodre dublje u kožu kako bi se postigla još veća razina čistoće te se očuvalo zdravlje iste. Većina žena nedovoljno vremena posvećuje samom čišćenju lica, u prosjeku 20ak sekundi, što je svakako premalo za dubinsko čišćenje. Najčešće umivaju lice običnom vodom ili micelarnom koju nakon korištenja ne isperu s lica. Rezultat nepravilnog čišćenja lica su bakterije, sebum i ostale nečistoće koje su ostale na površini lica te će pomoći u stvaranju ne željenih mitisera i prištića.

Glavna zabluda kod čišćenje lica je ta da morate 'ribati' nečistoću s lica agresivnim čistaćima, fizičkim peelingom ili tvrdim ručnicima. Na taj ćete način samo ostrugati površinu kože te napraviti više štete nego koristi. Sve što vam je potrebno za idealno čišćenje lica je nježno kruženje jagodicama prstiju po licu te zatim osušiti tapkanjem ručnika (preporučujem one od mikrofibre za još nježniji efekt). I kvalitetni proizvodi koji odgovaraju vašem tipu kože, naravno. 😊 Ovog sam mjeseca odlučila isprobati dva vrlo hvaljena proizvoda : CeraVe emulziju za čišćenje lica s hidratantnim učinkom te Physicians Formula Organic Wear ulje.  

ciscenje-lica-notino_hr

Physicians Formula Organic Wear ulje je namjenjeno za čišćenje i skidanje make up-a. Dolazi u prozirnoj bočici koja se dozira pomoću precizne pumpice. Pakiranje sadrži 125 ml proizvoda koji bi se trebao potrošiti unutar 18 mj od otvaranja. Ulje nema neki poseban miris, a oduševilo me svojom formulom koja, iako uljna, nije masna niti teška. Organic Wear ulje je fantastično kod otapanja teške šminke (isprobano čak i na face artu), potrebno je samo dobro ga umasirati 20ak sekundi, a zatim ga isperete vodom. Ovo ulje ipak preporučujem samo kod double cleansing metode jer da ga koristite samostalno mogao bi začepiti pore i biti komedogen. Dakle, ulje na koži lica je dobro samo u tih 20-30 sekundi, a zatim ga je potrebno isprati. Tada na scenu stiže Cerave emulzija za čišćenje koja je dobila najviše pohvala IKAD. Ova fantastična čistilica dolazi u nekoliko militraža : 88, 236, 473 ili 1000 ml. Ja sam se odlučila na verziju sa 236 ml, no toliko me oduševila da ću sigurno kupiti najveće pakiranje. Nakon niti jedne druge čistilice moje lice nije toliko mekano i hidratizirano kao nakon ove. Emulzija je jako blaga i nježna, a nakon umivanja koža ne zateže. Jedina 'mana' ove čistilice je da sama ne skida šminku u potpunosti, no zato je fantastična kao drugi korak dvostrukog čišćenja. Ako vam pak i nakon svog tog čišćenja na trepavicama ostane nešto maskare, preporučujem vam Garnier Skin Naturals dvofaznu micelarnu iliti najbolja micelarna voda na tržištu ! Najprije protresite micelarnu kako bi se cijeli sadržaj ujedinio te nanesite na blazinicu i držite na trepavicama 10ak sekundi kako bi micelarna uspjela otopiti maskaru. Nakon toga jednostavno uklonite šminku u par poteza (nemojte agresivno trljati kako nebi oštetili same trepavice). 

cerave-emulzija-za-ciscenje-lica-notino_hr

Post ću završiti sa svojim toplim preporukama za double cleansing metodu. Kad se sjetim da sam kožu 'zlostavljala' vlažnim maramicama i micelarnom jer ništa drugo nije skidalo face art - doslovno mi dođe slabo. No, tu smo da učimo ! 😊 Dvostruko čišćenje lica savršeno je za dane kada nosite šminku, no ne preporučuje se prečesto korištenje te metode jer možete isušiti prirodna ulja i narušiti zaštitnu barijeru kože. Također nemojte zaboraviti nakon umivanja nanjeti dobru hidratantnu kremicu! 

Na koji način vi umivate lice ? Koristite li tehniku dvostrukog čišćenja?

Hvala na čitanju, xoxo 

potpis-autorice

You Might Also Like

1 komentari

  1. DC metoda je nešto najbolje što se može uvesti u rutinu njege kože, mene oduševila :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)