✨ MakeUp Revolution Flawless Matte 2 [recenzija] ✨

travnja 16, 2018


Hej svima - dobrodošli na moj novi post. Za danas sam Vam pripremila recenziju još jedne MakeUp 
Revolution palete sjenila; Flawless Matte 2. Mislim da ste svi već jako dobro upoznati s činjenicom da obožavam MakeUp Revolution brend. Razloga zašto ima mnogo, no najveći je taj da su njihovi proizvodi vrlo kvalitetni, a cjenovno prihvatljivi. Isprobala sam stvarno mnogo njihovih proizvoda i samo nekoliko me razočaralo (čitaj ; The Matte Effect puder, Banana puder). Palete sjenila su im daleko kvalitetnije i pigmentiranije od konkurentnih u tom cjenovnom rangu. Osim paleta obožavam i MUR proizvode za lice (pogotovo novi conceal&define korektor kojeg sam nedavno recenzirala!), highlightere, rumenila i ruževe. Nedavno sam od Lijepe.hr dobila paketić u kojem se, između ostalog, našla i ova paletica ! Nijanse sjenila su baš po mom guštu tako da sam jedva čekala poigrati se s njom. Kako mi se paleta svidjela, možete pročitati u nastavku posta. Paa, krenimo! 😀



Flawless Matte 2 paleta dolazi u klasičnoj MUR ambalaži ; crna, plastična paleta sa zlatnim natpisom i ogromnim ogledalom! Mane ove ambalaže su te da, ako imate veliku kolekciju MUR paleta, teško pronaći baš tu koju tražite (osim ako su sve u kartonskom pakiranju, naravno) & slova na paleti jako brzo nestanu. No, pozitivne strane su te da je ambalaža napravljena od čvrste plastike koja je travely friendly i otporna na padove (isprobano nekoliko puta hahah). Uz paletu ne dolazi nikakav aplikator, što je po meni plus jer je većina takvih aplikatora neupotrebljiva i završi u smeću. 

✨  DOSTUPNOST : Lijepa.hr
✨  KOLIČINA : 20 g
  CIJENA : 85,70 HRK (trenutno je na sniženju!)
✨  SASTAV : Mica, Talc, Magnesium Stearate, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Silica, Polybutene, Dimethicone, Methlyparaben, Propylparaben May Contain: (+/-) TITANIUM DIOXIDE, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77007, CI 77742, CI 77510, CI 15850, CI 16035


MakeUp Revolution Flawless Matte 2 paleta sadrži čak 32 sjenila; od hladnih mauve pa do toplih crvenkasnih nijansi! Sve što je jednoj šminkoholičarki potrebno 😉 Sva sjenila su matt, a pigmentacija ovisi od nijanse do nijanse. U nastavku recenzije opisati ću Vam sve nijanse u četiri skupine tj. reda.


✨ PRVI RED SJENILA✨

✨  FLAW matte bijela nijansa
✨  LESS matte bijela nijansa s rozim podtonom
✨  PERFECT matte bež nijansa
✨  NEAT matte bež nijansa, mrvicu svijetlija od 'perfect'
✨  MASTER matte bež nijansa toplog podtona
  ACCURATE matte bež nijansa toplog podtona, mrvicu tamnija od 'master'
✨  RIPE matte narančasta nijansa sa primjesom crvene, vrlo pigmentirana !
✨  MATTE matte tamnoplava

Najdraže nijanse u prvom redu su mi MASTER, RIPE i MATTE -  mekane teksture i odlične pigmentacije! Prve tri nijanse (FLAW, LESS, PERFECT) su dosta kredaste teksture, no lijepo se nadograđuju do full pigmentacije. 


DRUGI RED SJENILA

✨  LOOK vrlo svijetla, 'skin like' nijansa hladnog podtona
  STANDARD vrlo svijetla 'skin like' nijansa toplog podtona
✨  ORDER svijetlo smeđa sa sivim podtonom
✨  ABLE svijetlo smeđa sa toplim podtonom
✨  RATE nijansu  svijetlija verzija 'able' sjenila
✨  FINEST matte nijansa boje lavande sa rozom primjesom
✨  FINAL narančasta sa primjesom crvene (nijansu tamnija verzija 'ripe' nijanse iz prvog reda)
✨  FAMOUS siva nijansa s plavim podtonom

Nijanse koje bih izdvojila iz drugog reda jesu ORDER, FINEST i FINAL. ORDER je vrlo posebna nijansa kakva mi nedostaje u kolekciji, izgleda fantastično u pregibu oka tj. kao prijelazna nijansa. FINEST i FINAL su vrlo pigmentirane i divno izgledaju na kapcima! Ostale nijanse su solidne, nešto manje pigmentirane od tri navedenih, no da se raditi sa njima. 

✨TREĆI RED SJENILA✨ 

✨  RANKING creamy, bijela nijansa
✨  TWO siva nijansa hladnog podtona
✨  TONE smeđa nijansa toplog podtona
✨  BEST topla, smeđa nijansa
✨  TOP svijetlo smeđa hladnog podtona
✨  NOTCH smeđa nijansa sa crvenim podtonom
✨  VALID bogata, rustično crvena nijansa
✨  TOTAL tamnosiva matte nijansa

Nijanse 'RANKING' i 'TOP' su vrlo slabo pigmentirane i najlošije kvalitete u trećem redu sjenila. Od preostalih šest nijansi izdvojila bih 'TWO' - krasnu sivu nijansu hladnog podtona.

✨  ČETVRTI RED SJENILA ✨ 

✨  WHOLE matte mauve nijansa
✨  SOUND matte mauve nijansa, svijetlija od 'whole' verzije
✨  WII matte mauve nijansa, tamnija od prijašnja dva sjenila
  KNOWN najtamnija matte mauve nijansa
✨  RIGHT tamna, beige matte nijansa
✨  VINTAGE tamno smeđa nijansa sa primjesom ljubičaste
✨  BEAUTY divna, zagasito crvena nijansa
✨  DEFINE matte plava nijansa sa sivim podtonom

Četvrti red sjenila je ujedno i moj omiljeni red nijansi u ovoj paleti! Svih osam sjenila su vrlo mekane teksture i veoma pigmentirana. Prve četiri mauve nijanse fantastično izgledaju samostalno kao i u kombinaciji. Jako mi se sviđa i zagasito crvena nijansa kao i matte plava sa sivkastim podtonom.


Smatram da je ovo odlična paleta za sve obožavateljice matte sjenila ! Svijetlije nijanse su nešto slabije pigmentirane te je potrebno nadograđivati iste, no situaciju spašavaju krasne mauve, crvene i plave nijanse koje su fantastične kvalitete (vrlo kremaste teksture i zavidne pigmentacije) ! Flawless matte 2 paleta zaista sadrži odličan raspon nijansi - kombinacije lookova koje možete napraviti s njom su beskonačne! Paleta je idealna za dnevne lookove, kao i nešto jače, večernje. Ukoliko želite vidjeti kako paleta izgleda u akciji, svakako me pratite na mom instagramu (KLIK)  😉. Još jedna MakeUp Revolution paleta koja me oduševila. Bravo MUR, you did it again! 😗

Koja je Vaša omiljena MakeUp Revolution paleta?

PR proizvod*

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

2 komentari

  1. Ova paleta mi je predivna i naručiti ću je

    OdgovoriIzbriši
  2. Paleta izgleda odlično, iako mislim da ću je preskočiti jer imam dosta sličnih nijansi u kolekciji. Nisam isprobala puno toga od MURa, ali vjerujem da imaju odlična sjenila. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)