✨ essence 'correct to perfect' paleta korektora✨

listopada 09, 2017

essence correct to perfect paleta korektora 1

Hej svima, dobrodošli na moj novi post. Danas ujutro sam Vas na instagramu (putem ankete) pitala o čemu želite čitati i velika većina Vas se opredijelila za essence paletu korektora. Riječ je o novitetu kojeg sam nedavno dobila u essence paketu. Članak ću podijeliti u nekoliko dijelova : prvo ću Vam objasniti što je to ustvari color correction, zatim ću recenzirati 'correct to perfect' paletu i na kraju je usporediti sa još jednom drogerijskom paleticom. Nadam se da će Vam se ovakav tip posta svidjeti!

Color Correcting je trenutno veliki hit na društvenim mrežama. Sigurna sam da ste pogledale barem jedan tutorial na kojemu šminkeri nanose korektore u različitim bojama prije nanošenja tekućeg pudera. Naše drogerije su također pune CC paleta korektora - mislim da je doslovno svaki brend izbacio svoju verziju. Ukoliko Vam nije jasan taj način šminkanja, tu sam da otklonim veo misterije. Prije svega, trebati će Vam osnovno znanje o komplementarnim bojama. Komplementarne boje su parovi čistih boja spektra koje se međusobno nadopunjavaju. Svaki par sadrži jednu hladnu boju te jednu toplu. Biti će Vam jasnije kada pogledate ovaj krug : KLIK. Boja koja se nalazi točno nasuprot će nadopuniti tj. poništiti istu. Naprimjer : zelena boja poništava crvenu - zbog toga se zeleni korektor nanosi na crvenilo. Get it? :D Napisati ću Vam i šalabahter korektora u boji.

Zeleni korektor se koristi za crvenilo, rozaceu te akne
Narančasti korektor služi za prekrivanje podočnjaka kod osoba sa tamnijom kožom
Rozi korektor namijenjen je osobama svijetlije puti koje imaju izražene podočnjake
Žuti korektor služi na prekrivanje ljubičastih vena, masnica te ljubičastih podočnjaka
Ljubičasti korektor prekriva žutilo lica

essence correct to perfect paleta korektora 2

Essence 'Correct to Perfect' paleta dolazi u bijeloj plastičnoj kutijici. U paleti se nalazi četri CC korektora : narančasti, ljubičasti, žuti te zeleni. Za cijenu od 29.90 HRK dobiti ćete 4,8 g proizvoda. 

essence correct to perfect paleta korektora 3

Došli smo i do dvoboja drogerijskih CC paleta korektora : essence vs. wet'n'wild. Palete imaju samo jednu zajedničku nijasu. Kao što sam već navela, u essence paletici se nalaze : narančasta, ljubičasta, žuta i zelena nijansa, a u wetnwild roza, zelena, bež te kremasti highlighter. Palete su cjenovno u istom rangu (essence 30 HRK, wetnwild 40ak), a količnski se više proizvoda nalazi u wetnwild paleti (wetnwild paleta : 6,5 g proizvoda, essence 4,8g. )

essence correct to perfect paleta korektora 4

U gornjem redu nalaze se swatchevi wetnwild palete (s tim da je prva highlighter), a donji red je 'correct to perfect'. Mislim da se i kroz sliku da primjetiti kako je essence verzija puuuno kremastija (stoga je s njome i lakše raditi). Mislim da je highlighter u wetnwild paleti totalno nepotreban (mislim da ga nikada do sada nisam ni koristila). Nije ništa posebno, doslovno bijela crta koju je nemoguće izblendati. However, rozu nijansu obožavam koristiti kada šminkam vrlo svijetle klijentice. Što se essence palete tiče : oduševljena sam. Korektori su jako mekani i bez problema se nanose te blendaju. Jako mi se sviđa širok raspon nijansi te je već dobila svoje mjesto u mom vizažističkom koferu ! Toplo Vam preporučujem Correct to Perfect paletu.

I za kraj, nekoliko savjeta :
✨ NEMOJTE PRETJERIVATI SA CC KOREKTORIMA dovoljna je mala količina za prekrivanje nedostataka. Ukoliko stavite previše korektora, dobiti ćete sasvim suprotan učinak + ispod pudera će se vidjeti zelena boja (a to sigurno ne želite :D ).
✨  KORISTITE SAMO ONE KOREKTORE KOJI SU VAM POTREBNI na instagramu stavljaju doslovno sve nijanse CC korektora na flawless lice - to nema nikakvog smisla!  Koristite samo korektore koji su namjenjeni za Vaše nedostatke (podočnjaci, crvenilo)

Nadam se da Vam se današnji post svidio te da ste nešto i naučili.
Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)