MakeUp preporuke za ljeto

srpnja 29, 2021

makeup-proizvodi-za-ljeto-notino_hr

Kada krenu ljetne vrućine, mnoge se žene nađu pred velikim izazovom kako postići besprijekoran makeup. Sparina i znoj, kao i činjenica da koža u toplijem dijelu godine luči više masti nego inače, čine proces šminkanja nešto izazovnijim. Potrebno je odabrati proizvode uz koje ćete izgledati savršeno i nakon osvježavanja u moru/bazenu kao i dok ispijate koktele u nekom beach baru. Naravno, najvažniji korak kod šminkanja je podloga. Ljeti bi se trebali odlučiti za lagane tekuće pudere / BB kreme koji će vam prekriti sitne nepravilnosti, a ujedno i štititi kožu od štetnih UV zraka. No, iako na proizvodima piše da imaju zaštitni faktor, svejedno je potrebno nanijeti SPF kremu ispod same šminke. U nastavku recenzije moći ćeš pročitati moje dojmove o popularnoj Missha BB kremi, NYX bronzeru te Rimmel highlighteru. 

makeup-za-ljeto-notino_hr

Missha Perfect Cover BB krema je jedan od onih proizvoda čiji hype ne jenjava ni godinama nakon lansiranja na tržište. Perfect Cover BB krema dolazi u tubici efektne crvene boje te se dozira pomoću precizne pumpice. Ambalaža sadrži 50mL proizvoda, a također se možete odlučiti i za putnu varijantu od 20mL. Tekstura samog proizvoda je puno laganija od klasičnih pudera što je čini idealnom za korištenje prilikom vrućih ljetnih dana. Ono što je pak identično Missha Perfect Cover BB kremi i puderima je moć prekrivanja. BB krema prekriva apsolutno sve - od podočnjaka do prištića, bez osjećaja težine. Osim toga, proizvod je prepun hranjivih botaničkih esencija, prirodnih ulja te morskih ekstrakata punih nutrijenata koji će hidratizirati kožu, poboljšati joj strukturu te pružiti joj mladenački izgled. Uz to, Missha BB krema sadrži SPF 42 koji će štititi vašu kožu od štetnih UV zračenja. Potrebno je vrlo malo proizvoda (veličina zrna graška) za nanošenje na područje čitavog lica. BB krema se vrlo lako razmazuje i stapa s tenom te izgleda vrlo prirodno. 

Drugi najbitniji ljetni makeup proizvod je svakako bronzer ! Ukoliko poput mene obožavate preplanuli izgled ili jednostavno želite osjenčati lice, bronzeri su idealan odabir. No, prolazak idealnog također može biti izazovan posao. Karakteristike koje moj 'idealan bronzer' treba imati su neutralan podton te matte finish. NYX Matte Bronzer u nijansi 'Deep Tan' je upravo takav ! Prekrasna neutralna smeđa boja (niti siva, niti narančasta) koja se može koristiti čak i kao kontura. Prekrasna baršunasta tekstura čini ga vrlo laganim za korištenje i blendanje. 

rimmel-radiance-brick-highlighter-notino_hr


Nakon što smo napravile savršenu podlogu pomoću dobre BB kreme i bronzera, vrijeme je za malo sjaja. Pažnju mi je privukao Rimmel Radiance Brick highlighter koji se sastoji od pravokutnih oblika u raznim nijansama smeđe. Highlighter je prepun sitnog zlaćanog shimmera koji se prekrasno presijava na koži. Radiance Lift možete koristiti kao highlighter ispod obrve, na obrazima, nosu, ključnoj kosti te dekolteu. Trik koji ja obožavam ljeti je staviti tamniji dio highlightera na sam bronzer za 'bronze goddes' look. Proizvod možete koristit ovisno o jačini sjaja koji preferirate, možete koristiti samo svjetliju nijansu ili pomješati sve nijanse za dramatičniji izgled. Highlighteri su definitivno must have proizvodi i ovog ljeta. U samo jednom potezu kista mogu transformirati lice i podariti prekrasan glow. Iako ljeti izbjegavamo tešku šminku, highlighter će se savršeno stopiti u 'no makeup-makeup'.

Oduševljena sam sa sva tri proizvoda te vam mogu reći da super izgledaju na mome licu kada ih tek nanesem ili nakon radnog dana. Toplo vam preporučujem sva tri proizvoda, a pogotovo Missha BB kremu koja je definitivno opravdala sav hype koji se diže oko nje. 

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)