✨ KAKO DEZINFICIRATI ŠMINKU TE OČISTITI KISTOVE I SPUŽVICE? ✨

kolovoza 08, 2017


Čistoća je pola zdravlja - sigurna sam da ste svi odmalena upoznati s tom rečenicom. Higijena je veoma bitna stavka svakodnevnog života : peremo zube, tuširamo se, umivamo, mazuckamo antibakterijskim gelovima 😀 No, jeste li se ikada zapitale koliko se bakterija ustvari nalazi na vašoj šminki? Koliko dugo niste oprale kist kojeg koristite svaki dan? Rok trajanja šminke? Ukoliko niste, ovo je post posvećen vama. Priznajem - prije godinu dana mi je pranje kistova predstavljalo noćnu moru. Mislim da su nekada prošli i mjeseci, a da nisam temeljito oprala kistove. No, u posljednjih godinu dana sam razvila laganu germofobiju. Čisti alkohol i tvrdi sapun su postali moji najbolji prijatelji. Ako Vas zanima na koji način čistim svoju šminku i alat, nastavite čitati.  

✨PRANJE KISTOVA✨

 

Kistove perem na dva načina  - sa sprejem za suho čišćenje kistova (recenzija je ovdje - klik) ili s tvrdim sapunom / deterdžentom za pranje suđa. Sprej se koristi tako da pošpricate dlačice prljavog kista te ga trljate o ručnik dok on ne bude čist. Čišćenje kistova sa sprejem preferiram kada imam gust raspored šminkanja (između termina šminkanja) ili kada sam prelijena lol. Preferiram čišćenje kistova s tvrdim sapunom pošto mislim da se jedino na taj način dubinski očiste.  Pod mlazom tople vode smočim dlačice kista (nemojte močiti dršku, pogotovo ne dio gdje se dlačice spajaju sa drškom jer će dlačice početi ispadati!!) te kružnim pokretima povlačim po tvrdom sapunu. Nakon toga uzimam Bipin peeling pad i stavim ga pod lagani mlaz vode te kružim kistićem sve dok on nije čist. Nakon što sam završila s pranjem kistove posložim na ručnik te ih ostavim da se suše barem 12 h. Kistove obavezno špricam i sa čistim alkoholom, da budem sigurna da sam uklonila sve bakterije (ovaj korak je jako bitan ukoliko šminkate i druge osobe!). 

*HINT 1: Deterdžentom za pranje suđa perem samo kistove s kojima sam nanosila tekuću podlogu (puder, BB kreme, primere). 
*HINT 2: Nemojte zaboraviti obrisati i prljave drške! Jednostavno uzmite vlažnu maramicu te obrišite kistove.

PRANJE SPUŽVICA


Kistove perem dva puta tjedno. Pošto imam stvarno puno kistova, prljave jednostavno odložim u posebnu posudicu pa kada se ona napuni slijedi pranje a u međuvremenu koristim čiste kistove. No, sa spužvicama je priča drugačija. Spužvice perem baš nakon svakog korištenja. Jednostavno me ježi pomisao da prljavom spužvicom tapkam po licu. Spužvice perem na način da ih trljam o tvrdi sapun te se tako riješim površinskih fleka od pudera/korektora, a zatim im napravim malu kupku - u random posudicu stavim deterdžent te dodam toplu vodu i kokosovo ulje. Uronim spužvicu, par puta je stisnem i iscijedim te ostavim 15ak minuta da se namače. Nakon toga je jednostavno isperem običnom vodom. Nakon tog procesa spužvica je kao nova!
*** Ovom bi prilikom još jednom pohvalila Hello Beauty spužvicu iz Bipe pošto je i nakon šest mjeseci (!!!) u savršenom stanju! I da - nisam je štedila ovih pola godine - ponavljam, koristila sam je gotovo svaki dan i prala na dnevnoj bazi. Velika preporuka za ovo čudo! Recenziju možete čitati ovdje : KLIK.

 ✨ DEZINFICIRANJE ŠMINKE


Za dezinficiranje paleta sjenila, rumenila, bronzera, highlightera ili sličnih proizvoda (u kamenu, jel) biti će vam potrebna samo dva proizvoda - čisti alkohol te bočica s raspršivačem. Alkohol možete kupiti u svakoj ljekarni (10ak kuna za 100ml), a ovu bočicu sam kupila u nekoj random trgovini po smiješnoj cijeni. Sve što morate napraviti je da otvorite proizvod koji želite dezinficirati, špricnete par puta sa udaljenosti od 10cm te ostavite 15ak sekundi da se osuši. Nemorate se bojati da će se promjeniti tekstura šminke ili slično - alkohol poubija gotovo sve bakterije i zatim ispari. Sličan proces važi i za dezinficiranje ruževa i olovka - proizvode najprije obrišite običnom maramicom te špricnite alkoholom i sačekajte da se osuši (bilo bi dobro da olovke prije i našiljite).  Što se maskara i sjajila tiče, preporučila bih vam da ih NE DIJELITE SA DRUGIMA pošto ih je gotovo nemoguće dezinficirati. Baš zbog toga vizažisti koriste jednokratne četkice koje bacaju nakon korištenja.

I to bi bili moji savjeti o dezinficiranju šminke te čiščenju kistova i spužvica. Molim Vas da brinete o čistoći navedenih stvari kako nebiste dobile prišteve ili neku infekciju.

Hvala na čitanju, xoxo Tina

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)