✨ MAKEUP BASIC #6: Umjetne trepavice ✨

kolovoza 03, 2017

Hej svima, dobrodošli na novi nastavak serijala MakeUp Basics. Ukoliko ste novi na mom blogu, MakeUp Basics je serijal gdje Vam opširno tipkam o osnovama šminkanja. Već smo pričati o njezi kože prije šminkanja, o primerima, tekućoj podlozi, kistovima, kako nanjeti rumenilo,bronzer & highlighter, savjeti za dugotrajnu šminku. Ukoliko Vas zanima neka od ovih tema, klik ovdje : MUB.  Današnja tema su nam umjetne trepavice! U ovom postu odgovoriti ću Vam na najbitnija pitanja vezana uz umjetne trepke te vam dati savjet koje su najbolje, a koje trebate izbjegavati (u širokom luku lol).


Nekoć su umjetne trepavice bile rezervirane za posebne dane te svečane prigode. No, sve više djevojaka koristi trepavice na dnevnoj bazi. Mislim da ćete se složiti sa mnom da svaki make up look izgleda duplo glamuroznije i ljepše s umjetnim trepavicama. Upravo zato podijelit ću s Vama nekoliko svojih trikova kako da odaberete savršene trepke. 

  • VRSTE UMJETNIH TREPAVICA
Trenutno na tržištu postoji mali milijun vrsta umjetnih trepavica tako da možete birati između parcijalnih, prirodnijih, dramatičnih, s cirkonima, sa šljokicama, s perjem (?!), u nekoj ludoj boji ili klasične crne! No, glavna razlika je ta da su neke izrađene od prave, a neke od umjetne dlake. Umjetne trepavice izrađene od prirodne dlake daleko su kvalitetnije od sintetičkih (također i skuplje). Ako preferirate prirodan look izbor za vas su parcijalne trepavice (KLIK), no morate znati da su te i zahtjevnije za nanošenje te će vam biti potrebno više vremena. Početnicima bih preporučila trepavice u komadu. U ovom ću se postu usredotoćiti na trepavice u komadu jer mislim da su one praktičnije.

  • GDJE KUPITI ?
Umjetne trepavice sada možete kupiti na svakom koraku - u Vašoj omiljenoj drogeriji, kineskom dućanu ili putem interneta. Ja osobno trepavice naručujem sa Daniel Cosmetics stranice. PS preporučila bih vam da lajkate Daniel Cosmetics na fejsu jer uvijek imaju lude akcije na trepavice pa možete uštedjeti i do 70%. Ne bih Vam preporučila da naručujete trepavice sa Wish-a. Najgore potrošenih 45kn u mom životu. Trepavice su toliko loše napravljene da se ne mogu savinuti i uskladiti sa okom nego strše. Plus toliko su teške i neudobne da ih nisam mogla imati na kapcima duže od pol sata.


  • KAKO NANJETI UMJETNE TREPAVICE ?
Prije nego što ćete nanjeti umjetne trepavice, našminkajte oči. Bilo bi poželjno da uz sam rub vaših trepavica iscrtate tanku liniju crnim tušem (možete i nakon šminkanja, no onda ne izgleda toliko precizno i flawless). Sada izvadite trepavice iz ambalaže i prislonite iz uz oko. Ukoliko primjetite da su vam trepavice preduge, škaricama odrežite koliko je potrebno. No, pripazite da trepavicu skraćujete sa stražnje dijela ! Bilo bi dobro da trepavice malo razgibate i savijate (u obliku slova U) kako bi one postale elastičnije. Sada kada trepavice odgovaraju vašim očima, uzmite lijepilo te ga ravnomjerno nanesite na trakicu. Bilo bi dobro da lijepilo stavite na ruku pa onda na trepavicu kako nebi pretjerali sa ljepilom. Nakon što ste nanjeli lijepilo, trepavicu zalijepite na sredinu čim bliže korjenu vaših prirodnih trepavica te zatim prema rubovima očiju. Držite oko zatvoreno još nekoliko sekundi te pritišćite trepavicu kako bi se ona pravilno zalijepila. Ukoliko je potrebno povucite još jednu liniju tušem kako bi zakamuflirati prijelaz između vaših i umjetnih trepavica. Bilo bi dobro da na samom kraju nanesete i tanak sloj maskare.

  • KAKO UKLONITI UMJETNE TREPAVICE?
Umjetne trepavice MORATE skinuti prije spavanja. Jedna mi je cura na šminkaju rekla kako ona nosi umjetne trepavice i nekoliko dana bez skidanja. WTF?! Nemojte ni slučajno to pokušavati!!!! Umjetne trepavice skidaju se na način da štapič za uši/blazinicu natopite micelarnom te držite na zatvorenom oku nekoliko sekundi. Nakon što se trepavica namočila, uhvatite rub trepavice te lagano povucite. I voila, skinuli ste trepku. Ponovite postupak na drugom oku ;)

 
  • NEKOLIKO DODATNIH SAVJETA...
Ukoliko često koristite umjetne trepke preporučila bih vam da si nabavite aplikator (sličica iznad) za umjetne trepavice jer je njime masu olakšano nanošenje trepavica. Također bih vam savjetovala da koristite crno ili prozirno lijepilo za trepavice jer bijelo zna biti zeznuto. :D
I savjet za kraj - nemojte se obeshrabriti ukoliko niste najspretniji sa nanošenjem trepavica. Ne želim vam ni opisati kako je izgledao moj prvi susret s trepavicama hahah (zalijepila sam si kapke), a sada mi je potrebno manje od 10 sek od vađenja iz paketa do savršenog nanosa. Samo vježbajte i vježbajte i vježbajte.

Nadam se da vam je i šesti dio MakeUp Basics serijala bio zanimljiv i da ste svašta nešto naučile. Slobodno mi pišite u komentare ukoliko Vam treba pomoć ili ako ima nekih nejasnoća. 


Hvala na čitanju, xoxo Tina

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)