💦🧴 Hijaluronska kiselina | CeraVe Moisturizers proizvodi 🧴💦

lipnja 30, 2020

hijaluronska-kiselina-u-kozmetici-notino_hr

U svijetu kozmetike često možete uočiti sastojke poput retinola, kolagena, hijaluronske kiseline, puževe sluzi, koenzima q10... Svrha tih sastojaka je usredotočeno djelovati na određeni problem kože koji imate - retinol je fantastičan odabir za borbu protiv bora, kolagen pomaže održavati strukturu i otpornost kože, koenzim q10 štiti stanice kože od toksina i pomaže u borbi protiv starenja dok ekstrakt puževe sluzi pruža koži mnoge čudesne beneficije. U današnjem postu pisati ću o hijaluronskoj kiselini - čudesnom sastojku koji kožu održava elastičnom i čvrstom te čak pomaže i u bržem smanjenju ožiljaka.  


Hijaluronska kiselina je sastavni dio našeg organizma koja se prije svega nalazi u zglobovima i vezivnom tkivu. Riječ je o tvari čija je najveća uloga sposobnost vezivanja vode - jedna molekula hijaluronske kiseline sposobna je zadržati 1000 x veću količinu vode od vlastite težine. Zbog te se sposobnosti hijaluronska kiselina smatram najboljim oružjem u borbi protiv bora. Iako se hijaluronska kiselina već nalazi u našoj koži, već nakon osamnaeste godine ona počinje slabiti te ju je potrebno vratiti pomoću proizvoda koji sadrže ovaj čudotvorni sastojak. Mnogi gelovi, kreme i kapsule sadrže hijaluronsku kiselinu koja učvršćuje kožu, hidratizira je te joj pruža svježi, mladenački izgled.

cerave-moisturising-krema-za-lice-notino_hr

Linija CeraVe Moisturizers naziv je za izuzetno popularne proizvodi za koje korisnici diljem svijeta ne prestaju s hvalospjevima. U liniji se nalaze proizvodi poput hidratantnih krema za lice, mlijeka za tijelo, kremica za okoloočno područje, emulzija za čišćenje te krema za ruke. Osim te linije, CeraVe se ističe i Cleansers linijom namjenjom za čišćenje i umivanje lica koja također pruža hidratantni učinak. CeraVe linija idealna za je svaki tip kože te uzrast, a i cjenovno se nalazi u pristupačnom rangu. 

cerave-moisturising-losion-za-tijelo-notino_hr
Uzorak 1 : CeraVe Moisturising krema za lice 
Uzorak 2 : CeraVe Moisturising losion za tijelo

CeraVe Moisturizers hidratantno mlijeko i krema za lice dolaze u plastičnim tubicama te u raznim militražama. Doziranje je vrlo praktično i precizno, a amabalaža idealna za ovakav tip proizvoda. Oba su proizvoda nešto čvršće teksture te se vrlo lako razmazuju u kožu. Potrebno je količinski vrlo malo proizvoda za nanošenje na lice / dio tijela jer se vrlo lako razmazuje te doslovce topi pod toplinom jagodica prstiju. Proizvodi ne sadrže parfeme te su stoga idealni i za osjetljivu kožu. Nakon mjesec dana korištenja proizvoda primjetila sam da mi je koža postala mekša i čvršća te je dobila nevjerojatan zdravi sjaj. Proizvodi fantastično odgovaraju mojoj koži te nisam dobila nikakve neželjene reakcije (prištiće). Kremica je savršena i kao podloga za šminku jer čini lice baršunasto mekim i shodno tome - savršenom podlogom za šminku. Definitivno preporučujem ova dva čudesna proizvoda svima koji muku muče sa suhom kožom ili jednostavno traže holy grail preparativne proizvode. 

vichy-mineral-89-booster-s-hijaluronskom-kiselinom-notino_hr

BONUS : hijaluronski booster
Ukoliko želite vašoj koži podariti još više hidratacije te joj istovremeno pružiti barijeru koja će ju sačuvati od prljaštvine, umora i stresa - u rutinu uvedite fantastični Vichy Mineral 89 booster. Mineral 89 booster sadrži kombinaciju 89% termalne vode dok je ostatak hijaluronska kiselina prirodnog podrijetla. Uz ovaj čudesni booster vaša će koža zablistati, biti hidratizirana i tonizirana. Booster se koristi kao prvi korak u njezi kože ; nakon umivanja (ujutro i navečer) jednostavno utrljate dvije doze proizvoda u čisto lice te nakon upijanja nanesete hidratantnu kremu.


Koristite li proizvode sa hijaluronskom kiselinom ? Jeste li već isprobale CeraVe proizvode ?

Hvala na čitanju, xoxo Tina

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)