Keratin za kosu | Inebrya Ice Cream Keratin proizvodi 🍦✨

lipnja 23, 2020

Duga i zdrava kosa smatra se idealom ljepote i simbolom ženstvenosti još od doba drevnih civilizacija. Sjećam se da sam još od ranog djetinjstva željela i maštala o ultra dugoj kosi, no uvijek kada bih se posvetila puštanju kose, usred procesa uhvatila bi me neka luda želja za kratkom frizurom u tipu boba. Trenutno imam dugu kosu koja seže do sredine leđa koja je tretirana blajhom i održavanje takve kose može biti dosta zahtjevno. Osim vrhunskih proizvoda u koje jednostavno morate uložiti, jako je bitna i prehrana (unos vitamina) te sam stil života. U današnjem postu predstavit ću vam trio koji mi je doslovce preporodio kosu i bez kojeg ne znam kako sam živjela do sada - riječ je o Inebrya Ice Cream keratin liniji. 

keratin-za-kosu-notino_hr

Inebrya Keratin šampon, maska i sprej dio su kolekcije kojoj je osnovna zadaća revitalizirati vlasi kose. Proizvodi dolaze u jednostavnim bijelim ambalažama napravljenim od čvrste plastike. Ambalaže proizvoda su u potpunosti pogođene te su vrlo praktične za korištenje. Šampon dolazi u klasičnoj bočici sa uskim otvorom koji omogućuje precizno doziranje proizvoda bez suvišnog istjecanja, maska se nalazi u teglici iz koje sami pokupite točnu količinu proizvoda koji vam je potrebna dok se sprej nalazi u bočici sa klasičnim raspršivaćem.  

keratinski-proizvodi-za-kosu-notino_hr

Keratin je vlaknasti protein čija je uloga strukturi kose dati snagu i elastičnost, iznutra kao i izvana. 90% svake vlasi sastoji se od keratina te od 5 do 10 % vode (ovisno o količini vlage u okolini), dok su preostali sastojci vlasi minerali, pigmenti i lipidi. Čisti keratin je elastičan i neotopiv u vodi te može podnjeti ekstremne temperature - one visoke ljeti ili niske zimi. Upravo zbog keratina kosa može podnjeti ili bar neko vrijeme tolerirati zimsku hladnoću, vruće zrake Sunca te uređaje za oblikovanje kose. No, kada već dođe do oštećenja kose, keratin popunjava lomove i rupe u vlasti te omogućava kosi da vrati svoju zdravu strukturu. 

Čitav mjesec držala sam se iste rutine njege kose koja je uvijek započela s pranjem vlasi. Keratin šampon je bjelkaste boje i savršene gustoće - niti pre tekuć, niti pre gust. Vrlo se lako umasira u vlasište kose te se u doticaju s vodom ubrzo i pjeni. Već nakon prvog pranja primijetila sam da se uz ovaj proizvod postiže efekt ekstra čiste i blistave kose kakvog inače imamo samo u salonima. Inače mi se kosa počinje mastiti treći dan nakon pranja, no ovaj je šampon taj proces odgodio za jedan dodatni dan. Od trenutka kada sam oprala i osušila kosu, pa do potrebe za idućim pranjem, kosa je bila izrazito mekana, sjajna i mirišljava. No, te bi zasluge možda najbolje bilo pripisati fantastičnoj maski koja je dubinski nahranila moje suhe i blajhom izmučene vrhove. Ako planirati uzeti samo jedan proizvod iz ove kolekcije, onda neka to bude ova maska (pogotovo ako imate suhu i oštećenu kosu!). Dakle, isprobala sam masu različitih maski za kosu, no niti jedna nije ni približno funkcionalna poput ove. Maska je regenerirala vlasi čitavom duljinom, ojačala ih te im pružila baršunasto mekanu teksturu. Nakon ispiranja maske, na ručnikom osušenu kosu nanijela bih i 15 u 1 sprej za kojeg mislim da začini čitavu stvar te kosi pruža maksimalnu njegu i zaštitu od topline.

njega-kose-uz-keratin-notino_hr

Nakon gotovo mjesec dana korištenja Inebrya Ice Cream Keratin linije, moja se kosa doslovce preporodila ! Kosa je postala hidratizirana, čvršća te vidno zdravija i mekanija. Isprobala sam stvarno mnogo raznih proizvoda za njegu kose, no ovo je nešto sasvim drugačije. Fantastično djelovanje možete uočiti već nakon prvog korištenja, a uz djelovanje će vas očarati i predivan miris sladoleda koji se na kosi zadržava i do 24 sata ! Definitivno planiram kupiti i ulje za kosu iz iste linije kako bi suhim vrhovima ipak pružila nešto veću njegu. 



TOP PRILIKE U LIPNJU KOJE NE SMIJEŠ PROPUSTITI  :


top-proizvodi-lipanj-notino_hr

1. L'oreal Professionnel Steampod 3.0 - profesionalna parna pegla koja će snagom pare nježno oblikovati vašu kosu. Steampod 3.0 će savršeno izravnati ili dati valove vašoj kosi istovremenom štiteći vlasi i pružajući im prirodni sjaj.
2. Chloe Chloe parfemska voda - cvjetno-puderasti miris za romantičnu ženu. Parfemska voda prepuna spontanosti, zaigranosti i senzualnosti. 
3. Lancome La Vie Est Belle parfemska voda - sofisticirani cvjetni miris za samouvjerenu ženu. La Vie Est Belle simbol je slobode i sreće koji će vam izmamiti osmjeh na lice.


Koji su vaši omiljeni proizvodi za njegu kose ?
Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)