✨Lanvin Éclat d'Arpège✨

ožujka 25, 2019


Tjedan započinjemo uz mirisno čudo iz Lanvin parfumerije. Lanvin je prije svega Francuska modna kuća koju je osnovala dizajnerica Jeanne-Marie Lanvin. Početak ove modne priče kreće 1909e godine kada je Jeanne kreirala odjeću isključivo za svoju kćerku Marguerite. Divne kreacije pobudile su interes publike i Lanvin se uključila u 'Syndicat de la Couture' te počela dizajnirati odjeću kako za kćerke, tako i za majke. Brend je ubrzo dostigao veliku popularnost te se 1924. okušao i u proizvodnji parfema. Najpopularniji i najpoznatiji parfem ovoga brenda je 'Arpege', naziv je nadahnut s arpeggiom (poseban način razlomljenog izvođenja akorda) nastalim kod kćerkinog sviranja klavira. Kultni parfem Arpege je još uvijek dostupan u prodaji. 2002.godine predstavljen je Eclat d'Arpege, nastavak na legendarni Arpege. Éclat d'Arpège je cvjetno-zeleni miris koji zrači optimizmom i srećom. Parfem sam pikirala već mjesecima i prošli mjesec je konačno stiglo vrijeme da ga isprobam.


Lanvin Éclat d'Arpège parfemska voda dolazi u plastičnom, prozirnom pakiranju s blijedo ljubičastim okvirom. S obzirom da većina parfema dolazi u pomalo dosadnim kartonskim kutijicama, ovakvo pakiranje je pravo osvježenje. Parfem se nalazi u staklenoj, okrugloj bočici sa srebrnim čepom. Uz čep se nalaze i dva prstena koji pružaju dodatan štih profinjenosti, dok se na samome vrhu čepa smjestio srebrni cirkon. Vrlo luksuzno i elegantno pakiranje ! Éclat d'Arpège parfemska voda dostupna je na Notino webshopu u nekoliko militraža : 100 | 50 | 30 | 5 | 4,5 | 1 ml. Cijena varira ovisno o militraži, a trenutno je parfem i na odličnom popustu. 

Glava (prva faza parfema, širi se odmah nakon nanošenja) : jorgovan, limun
Srce (druga faza parfema, nastaje nakon 'glave') : božur, breskva, čaj, glicinija, mirisnica
Baza (posljednja i najdulja faza parfema): cedar, jantar, mošus


Sa Lanvin Éclat d'Arpège parfemskom vodom se desila ljubav na prvi miris. Očarana divnim pakiranjem, špricnula sam parfem na zapešće i osjetila nalet sreće. Rijetko kada neki parfem ima ovakav efekt na meni ! Sam miris me jako podsjeća na Roger & Gallet Gingembre Rouge kojeg sam obožavala prije nekoliko godina. Éclat d'Arpège je idealan miris za rano proljeće - svjež, lagan i prozračan. Bez obzira na njegovu svježinu, ima jako veliku auru te se na odjeći zadržava i do nekoliko dana ! Na koži traje gotovo cijeli dan, a sa svakim satom nošenja postaje sve nježniji i ljepši. Tako jednostavan miris, a u isto vrijeme vrlo poseban. Okarakterizirala bih ga kao dnevni parfem za romantične, nježne žene.  Smatram da će se ovaj miris savršeno uklopiti u prozračne, proljetne modne kombinacije te se jedva čekam malo češće družiti sa njime. Definitivno jedan od najdražih u mojoj kolekciji ! :)

Koji je tvoj omiljeni proljetni parfem ?

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

1 komentari

  1. Ovo divno zvuči! Ja sam trenutno zaljubljena u Zarin Femme parfem koji sam dobila za rođendan :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)