✨ Beauty Hacks #2 : DIY sprej za čišćenje kistova ✨

ožujka 03, 2018



Hej svima - dobrodošli na moj novi post. Za danas sam vam pripremila drugi dio Beauty Hacks serijala. Beauty Hacks je naziv serijala u kojemu ću vam odati tajne vezane uz šminkanje i kako možete uštedjeti novce.  Primijetila sam da vam se jako svidio prošli post (Baby Powder - KLIK za čitanje) pa sam odlučila požuriti s drugim nastavkom. Dakle, danas ću Vam otkriti recept kako sami možete napraviti sprej za čišćenje kistova.

Higijena pri šminkanju je izrazito bitna kako ne bi dobili upale, infekcije ili prištiće. Glavni prijenosnici bakterija su upravo kistovi na kojima se nalaze ostaci šminke, mrtve stanice kože, prašina, masnoća i sl. Upravo zbog toga preporučuje se pranje kistova barem jednom na tjedan (kistove s kojima nanosite tekuću i kremastu šminku prati i češće). 

U zadnje vrijeme vrlo su popularni sprejevi za čišćenje kistova uz koje je taj proces olakšan i brži. Osobno sam isprobala podosta sprejeva za čišćenje kistova čija se cijena kreće oko 30ak kuna. Odlučila sam malo srezati troškove i bacila sam se na istraživanje kako mogu sama napraviti sličan proizvod.  Uskoro sam pronašla 'recept', isprobala ga - i vrijeme je da ga podijelim i s vama. 😉


Sastojci potrebni za izradu DIY spreja za čišćenje kistova jesu :

✨  bočica s raspršivačem
✨  čašica destilirane vode
✨  1/4 čaše čistog alkohola (70%)
✨  1/2 žličice deterdženta
✨  1/2 žličice šampona za kosu
✨  1/2 žličice regeneratora za kosu

Sve sastojke dobro promiješati i uliti u bočicu s raspršivačem. 

Način na koji se koristi sprej za čišćenje kistova jest da nekoliko puta pošpricate dlačice kista i trljate o ručnik / maramicu. Nakon nekoliko sekundi kistić će biti čist i spreman za sljedeće korištenje! Mislim da je ovo odličan način za čišćenje kistova između pranja (pogotovo ako se šminkate svaki dan), no svejedno vam preporučujem da jednom na tjedan operete kistove na old school način ; sapun & voda.  

Nisam primijetila nikakvu razliku između kupovnog spreja ili ove DIY verzije - oboje bez problema čišće kistove uprljane praškastim proizvodima (nešto teže kistove uprljane tekućom/kremastom šminkom).

Toplo Vam preporučujem da isprobate ovu verziju čišćenja kistova i uštedite tih 30ak kuna.
🙂

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

4 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)