💦 HOME SPA : RUTINA NJEGE LICA 💦

travnja 23, 2020

neutrogena-hydro-boost-face-notino_hr

Ključ u postizanju čistog i blistavog tena koji će ujedno biti i savršena podloga za šminkanje leži u pravilnoj rutini njege lica.  Iznimno je bitno da vaša rutina njege lica sadrži proizvode koji su namjenjeni tipu vaše kože. Osnovna podjela je na normalnu, suhu, masnu, mješovitu te osjetljivu kožu.  Ukoliko niste sigurne koji je vaš tip kože to možete saznati u samo nekoliko minuta pomoću obične papirnate maramice. Odmah pri ustajanju obrišite lice papirnatom maramicom te promotrite da li je došlo do nekakve promjene. Normalna i suha koža neće rezultirati nikakvim promjenama na maramici, no jedina razlika između ta dva tipa kože je da će vas nakon brisanja suhe kože maramicom ona početi zatezati. Masne mrlje koje su se pojavile nakon što ste obrisali čelo, obraze i nos znači da imate masnu kožu, a ako se masne mrlje pojavljuju samo nakon brisanja čela i nosa (T zona) to znači da je vaša koža mješovita. Osjetljiva koža također neće rezultirati nikakvom promjenom na maramici, no neke karakteristike koje upućuju na istu jesu ; osjećaj zatezanja, suha koža, sklonost upalama, crvenilu, perutanju, svrbežu, peckanje lica, prištići i slično.

Sada kada ste sigurni koji tip kože imate, morate odabrati pravilnu njegu i proizvode koji će ciljano djelovati na problem vaše kože. 

a.) Suha koža - luči manjak sebuma (masna supstanca koju luče lojne žlijezde) zbog nedostatka lipida zaduženih za zadržavanje vlage. Primaran cilj pri njegovanju ovog tipa kože trebao bi biti na bazi nezasićenih masnih kiselina koje će ponovno uspostaviti narušenu zaštitnu barijeru. 
b.) Masna koža - luči prekomjerene količine sebuma. Potrebni tretmani za njegu ovog tipa kože biti će oni koji će smanjiti lučenje sebuma te nekomedogene proizvode sa uravnoteženim PH faktorom.
c.) Mješovita koža - karakterizira je to što je na nekim zonama lica suha ili normalna, dok je u drugima masna (najčešće T zona). Njega mješovite kože može biti nešto kompliciranija jer je potrebno birati proizvode za svaku od zona ; dakle, za suhe dijelove proizvode za hidrataciju, a za masne dijelove one koje će držati sebum pod kontrolom.
d.) Osjetljiva koža - koža sklona burnim i čestim reakcijama. Njega kože ovakvog tipa trebala bi sadržavati blage proizvode s njegujućim i hidratantnim svojstvima koji ne sadrže nikal, krom, kobalt ili bojila.
e.) Normalna koža - dobro uravnotežena koža, u njezi kože treba djelovati preventivno kako bi koža što dulje ostala u savršenom stanju. Preporučuje se koristiti proizvode sa hidratacijskim svojstvima.

Bez obzira na tip vaše kože, koraci u rutini njege kože su manje-više isti. Rutinu započinjemo umivanjem lica gelom koji će ukloniti ostatke šminke te nečistoću s lica. Nakon toga lice jednostavno prebrišemo blazinicom natopljenom u tonik. Nakon tonika, na red stiže serum kojeg utapkamo u lice i sačekamo da ga koža upije. Kada se serum upije, vrijeme je za hidratantnu kremu koja će koži vratiti sve hranjive tvari i vlažnost. Osim tih nekoliko osnovnih proizvode koje je potrebno koristiti svaki dan, bilo bi idealno i da barem jednom na tjedan koristite masku za lice i/ili peeling. 


neutrogena-hydro-boost-face-gel-za-ciscenje-lica-notino_hr


S obzirom da sam jedna od sretnica koja ima normalnu kožu lica te mi nije potrebna neka 'posebna' njega, odlučila sam isprobati novu Neutrogena Hydro Boost liniju proizvoda čija je glavna misija hidratizacija kože. Neutrogena je vrlo poznati brend kozmetike kojemu vjerujuju brojne korisnice zbog učinkovite njege koja seže od davne 1930.godine. Neutrogena ima nekoliko linija kozmetike koja je stvorena posebno za takav tip kože ; Hydro Boost (za suhu i normalnu kožu), Visibly Clear Pore & Shine (za masnu kožu), Visibly Clear Spot Proofing (za kožu sklonoj aknama)...

Hydro Boost linija sadrži hidratantne kreme za lice (dnevne i noćne), gel za čišćenje, piling, serum, 3u1 micelarnu, mlijeko za skidanje šminke, vlažne maramice te sheet maskicu. Ja sam odlučila isprobati tri proizvoda : piling, gel za umivanje te serum. Dakle osnovna misija ove linije je vraćanje vlažnosti koži, a to se korištenjem ovih proizvoda doista i osjeti. Već nakon korištenja gela za umivanje primjetila kako mi je koža dosta mekša i sjajnija nego kada lice umivam proizvodom ovog tipa drugih brendova. Jako mi se sviđa i to što nakon korištenja koža nije suha niti zateže, upravo suprotno. Piling za lice je također vrlo ugodan za korištenje, sadrži vrlo malene čestice koje masiranjem u lice na nježan način uklanjaju odumrle stanice kože. Iskreno do sada sam preferirala nešto 'grublje' pilinge, no ovaj mi se proizvod puno više svidio zbog vrlo nježnog, a istovremeno efikasnog djelovanja.


neutrogena-hydro-boost-face-hidratantni-serum-notino_hr

I posljednji proizvod iz Neutrogena Hydro Boost linije kojeg sam odlučila isprobati je ovaj zanimljivi serum. Hydro Boost capsule-in-serum sadrži hijaluronsku kiselinu i vitamin E koji zajedno hidratiziraju kožu te čine barijeru između kože i okoline koja će zadržati vlažnost. Serum sam koristila svaki dan nakon umivanja, a prije hidratantne kreme, i mogu vam priznati da je ovo najbolji serum kojeg sam do sada imala prilike isprobati. Serum odmah učini kožu energičnijom i blistavijom, a rezultati su svakim danom korištenja još i bolji. Koža lica mi nikada nije bila blistavija i mekanija, a vjerujem da se stanje poboljšalo upravo korištenjem Neutrogena Hydro Boost kolekcije kao i većim unosom vode. 

S novim Neutrogena Hydro Boost proizvodima, osobna higijena nikada nije bila zanimljivija. Serum sa dodatkom kapsula doista poziva na korištenje, a koža postaje zahvalna što rezultira zdravim sjajem i  mekoćom. Gel te piling iz istoimene kolekcije su me također oduševili svojim djelovanjem te vam toplo preporučujem da škicnete ove proizvode na Notino webshopu 😊

Slobodno podijelite svoju rutinu njege lice u komentarima ! Veselim se čitanju 💋

Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

1 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)