Savršena pedikura kod kuće | Bielenda proizvodi 👣

rujna 29, 2020

njega-stopala-notino_hr

Oduvijek se držim pravila da jedan dan u tjednu treba posvetiti isključivo sebi. Taj stress-off dan treba provesti ugađajući samome sebi i pružiti si odmor : kako fizički, tako i psihički. Moja verzija takvoga dana uključuje relaksaciju kroz razne procese uljepšavanja : od mackanja raznim maskama za lice, tijelo i kosu, odstranjivanja mrtvih stanica kože, uklanjanja neželjenih dlačica, dubinske hidratizacije kože i tijela te relaksirajuće kupke uz neku zanimljivu knjigu ili dobru muziku. No, moj omiljeni proces uljepšavanja je nekako oduvijek bila pedikura koja uključuje uklanjanje zadebljale kože s peta, dubinsku njegu te lakiranje noktića (koji su mi btw non stop lakirani). Smatram da bi stopala trebala biti lijepa i njegovana čitavu godinu, a ne samo tijekom ljetnih mjeseci. Upravo vam zato danas donosim moje omiljene trikove za postizanje mekanih i glatkih stopala uz recenziju Bielenda kreme i maske za njegu te Diva & Nice rašpice za otklanjanje zadebljale kože.
 
Bielenda-maska-za-stopala-notino_hr
 
Njega stopala u mojoj kućnoj radinosti uvijek započinje DIY kupkom koja omekšava tvrdu kožu stopala. DIY kupka koja mi je pokazala najbolje rezultate je ona s jabučnim octom, vodicom za ispiranje zubi te vrućom vodom. Sve sastoje 'odokativno' (1:3) ulijem u lavor te u toj tekućini držim noge cca 10 minuta. Nakon 10 minuta koža je toliko omekšana da mrtve stanice možete oguliti čak i nešto tvrđim ručnikom. Takvu kupku ipak radim samo kada su mi stopala u 'koma' stanju i dugo zanemarivana. Nakon kupke dobro 'oribam' kožu stopala s rašpicom te su ona mekana tjednima ! 
 
No, u međuvremenu je svejedno potrebno održavati ih takvima pomoću maskica i kremica. Kada ste skinuli zadebljalu kožu sa stopala, njih bi bilo najidealnije održavati mekanima pomoću maskica. Bielenda Comfort+ je upravo savršeni proizvod za održavanje savršenih stopala. Comfort+ se koristi na način da umasirate kremu na željena područja (peta, ispod prstiju). Ova je krema posebna po tome osim što uklanja zadebljalu kožu, stopalima pruža dubinsku hidratizaciju te je regenerira. Kremica se brzo upije u kožu, bez ljepljivog osjećaja, a stopalo je već nakon prve upotrebe vidno mekše i ugodnije na dodir. Razlog tako brzog djelovanja je visoka koncentracija aktivnih tvari (10%) s učinkom pilinga i zaglađivanja. Kremasta formula omotati će epidermu poput preljeva, štiteći je, pružajući osjećaj ugode i regeneracije. Ovu kremicu volim koristiti na dane kada i nemam toliko zadebljalu kožu te je samo želim učiniti mekšom i glatkom.
 
bielenda-proizvodi-za-njegu-stopala-notino_hr

Nakon skidanja odumrle kože sa stopala, vrijeme je za dubinsku njegu! Moj savjet je da namažete debeli sloj kreme, nakon toga stavite plastične vrećice na noge te obujete fluffy čarapice. Preporučuje se držanje te 'maske' cca pola sata kako bi kremica maksimalno nahranila vašu kožu. Nakon što skinete te vrećice s nogu, primijetiti ćete kako su vam stopala mekša nego ikad.

Bielenda Happy End je krema za stopala pruža trenutni omekšavajući i regenerirajući efekt, sprječava pukotine pete, uklanja epidermalnu hrapavost, zaglađuje i osvježava kožu. Ublažava i nelagodu koju uzrokuju kurje oči i žuljevi. Ako se redovito primjenjuje, pomaže u borbi  protiv problema s kožom na stopalima i petama poput pukotina. Ako imate problema s kurjim očima i žuljevima, kremu možete nanijeti i lokalno. Od kako koristim ovaj proizvod u kombinaciji sa Comfort+ maskom, moja stopala su mekana i glatka kao nikada do sada ! Moja su stopala sklona žuljevima, no i oni nestaju u roku par dana kada na njih nanesem ovaj čudesni proizvod.
 
metalna-raspica-za-stopala-notino_hr

Diva & Nice metalna rašpica ubrzo je postala moj omiljeni proizvod za savršenu pedikuru. Jako mi se sviđa drška jer je zbog nje vrlo lako baratiti proizvodom te zahvatiti i nedostupnija mjesta. Rašpica je savršene oštrine koja će otkloniti zadebljalu kožu stopala, bez porezotina ili sličnih ozljeda. Iako imam i Scholl Velvet Smooth električnu rašpu za nokte, nekako više preferiram klasične. Imam osjećaj da obave puno bolji posao nego električne. Sve u svemu - ako imate problema sa zadebljalim i ispucalim petama, toplo vam preporučujem kombinaciju ova tri proizvoda. Stopala će vam se u potpunosti preobraziti i postati nestvarno meka i glatka.

Koji su vaši omiljeni proizvodi za pedikuru ?

Hvala na čitanju, xoxo
chanelandrebel-potpis-autorice

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)