👻🎃 Halloween 2019 💉⚰️

listopada 29, 2019

Halloween-sminka-notino_hr

Sutra se obilježava Halloween - najstrašnija noć u godini. Meni je Halloween jedan od dražih 'praznika' u godini jer mogu pokazati svoju kreativnost u vidu makeup lookova. Ove sam godina imala dosta inspiracije te sam kreirala razne lookove ; od slatkih, glammy pa do scary verzija. U suradnji s Notino internet parfumerijom dobila sam dvije MakeUp Revolution palete uz koje je kreiranje lookova bilo 'piece of cake'. Riječ je o Roxxsaurus paleti za konturiranje te Pride multifunkcionalnoj paleti. U nastavku posta ću vam napisati kratke recenzije o svakoj od paleta te vam pokazati četiri od deset Halloween lookova te opisati ih kako biste ih i i vi mogli rekreirati. Na Notinu vas čeka pregršt proizvoda koje možete iskoristiti za vaš savršeni Halloween makeup stoga trk na njihov webshop i pronađite nešto i za sebe.

makeup-revolution-palete-notino

MakeUp Revolution Roxxsaurus je paleta za konturiranje lica koja sadrži osam nijansi za naglašavanje crta lica te posvjetljivanje. Četiri matte nijanse idealne su za konturiranje lica zbog svog matte svojstva te hladnog podtona koji će odgovarati većini. Osobno obožavam bronzere i konture hladnog podtona pošto licu daju puno prirodniji izgled negoli tople, često i narančaste verzije. Sa druge strane palete nalaze se i četiri nijanse highlightera : pearl nijansa sa ljubičastim odsjajem, klasična zlatna nijansa, rose-gold te brončana verzija. Highlighteri su vrlo pigmentirani te savršeno izgledaju samostalno kao i u međusobnoj kombinaciji. U zadnje vrijeme obožavam bronzy lookove (pošto se nikako ne mogu pomiriti s time da je ljeto završilo) pa na vrh kontura nanosim i brončani highlighter. Paleta sadrži visokopigmentirane nijanse kremaste teksture koje se vrlo lako nanose i blendaju. Nijanse možete koristiti za postizanje dnevnih prirodnih lookova kao i za one dramatičnije (u mom slučaju scary Halloween šminku). 

MakeUp Revolution PRIDE paleta je savršena za kreiranje raznih kreativnih lookova i facepainting. Paleta sadrži osam kremastih nijansi koje se mogu koristiti samostalno ili ih možete kombinirati za kreiranje raznih drugih boja. Paleta je prvenstveno osmišljena za kreiranje 'pride inspired' lookova te podršku LGBT zajednici, a mišljenja sam da se savršeno pronašla i u ulozi kreiranja šminke za Halloween ili maškare. Nijanse su vrlo mekane, kremaste teksture što ih čini savršenih za facepainting. Način na koji možete koristiti ovo paletu je špatulicom ostrugati dio nijanse te je nanjeti na ruku/metalnu pločicu i zatim nanjeti na lice ili jednostavno plosnatim kistom nanosite na lice. Meni se osobno više sviđa prvi način jer se u suprotnome paleta jako zaprlja. Za postizanje savršenog Halloween looka potrebni su vam kvalitetni kistovi za šminkanje koje možete pronaći po izuzetno povoljnim cijenama na Notino webshopu.

Glammy makeup lookovi ft. Roxxsaurus paleta 

witch-makeup-notino_hr

1. ) Vještičji kotao ⚱️🧙‍♀️

Kod izrade jednostavnih i glammy lookova poput ovoga, vrlo je bitno da lice izgleda 'besprijekorno'. Upravo zbog toga jako volim koristiti Dermacol tekuće pudere koji su mrvicu preteški za svakodnevnu upotrebu, no zato su idealni za kreiranje maski. Puder dobro settiram puderom u kamenu, a zatim lice konturiram Roxxsaurus paletom (miks dvije najtamnije nijanse). Na obraze, vrh nosa, iznad usana i na bradu nanosim prekrasni roskasti highlighter iz iste palete. Nakon toga krećem sa kreiranjem spooky ljubičasto-zelenog looka na kapcima koje sam začinila umjetnim trepavicama i bijelom olovkom u waterlineu. Došli smo do najzabavnije dijela ovog looka, a to je crtanje magičnog vještičjeg kotla! Običnom olovkom za popunjavanje obrva iscrtala sam skicu kotla te ga obrubila crnim, tekućim tušem. Kotao sam popunila smeđim i bijelim sjenilom, a magičnu tekućinu unutar njega obojala sam u zelenu boju. Nakon toga sam bijelim tušem iscrtala paru i šljokice koje izlaze iz kotla, te ih upotpunila zelenom bojom. Na samome kraju sam nanjela NYX Liquid Suede tekući ruž u sivoj boji kako bi ovaj look izgledao još čarobnije.

metak-sminka-halloween-notino_hr

2.) Metak 🔫

Stižemo do mog omiljenog ovogodišnjeg Halloween looka (koji je ujedno i najjednostavniji). Šminku napravite što je glamuroznije moguće - ja sam se odlučila za damski crveni ruž, zlatni look na kapcima začinjen najvećim umjetnim trepavicama u kolekciji, teškim konturama i zlatnim highlighterom iz Roxxsaurus palete. Nakon što ste se našminkale kao za crveni tepih, vrijeme je za spooky dio ! Običnom crnom olovkom iscrtajte krug na koji ćete zatim nanjeti ljepilo za umjetne trepavice. Na ljepilo dodajete rascufanu blazinicu te je bojate pomoću pudera kako bi rana izgledala što realističnije. Dio unutar kruga popunite matte crnim sjenilom kako biste dobili efekt ostataka baruta, a oko vanjskog dijela kruga nanesite ljubičasto sjenilo koje će imitirati masnicu. I za kraj ovoga looka, nanesite umjetnu krv na način da 'teče' iz rane. Ukoliko nemate umjetnu krv, sličan efekt možete dobiti koristeći crveni ruž i tamnocrveno sjenilo.



Scary makeup lookovi ft. PRIDE paleta

joker-sminka-notino_hr


3. Joker 🤡

Ono što je Pennywise bio 2017.godine, to je Joker 2019. 😄 Pošto će 80% ljudi na Halloween tulumu doći zamaskirani u Jokera, predlažem vam ovu ideju kako biste barem malo odskakali od većine. Look započinjete skiciranjem običnom crnom olovkom te smeđim matte sjenilom pravite iluziju maske. Nakon toga bijelom kremastom nijansom iz MUR Pride palete popunjavate unutrašnji dio maske. Kako bi maska na licu izdržala čitavu noć, preporučujem vam setiranje iste transparentnim puderom u kamenu. Ono što će ovu masku podignuti na drugu razinu te pomoći u realističnijem izgledu jesu umjetni čavlići na unutrašnjim rubovima maske. Nakon toga jednostavno iscrtajte Joker šminku kao na slici - malene crvene obrve iznad vaših, plavo sjenilo ispod i iznad očiju te poznati Joker osmijeh. Ovo je vrlo jednostavan look za kreiranje jer linije ne moraju biti precizne niti uredne. 

kralj-lavova-makeup-notino

4. Kralj lavova - Scar 🦁

Ovogodišnji Halloween post završiti ću sa lookom kojeg bi bez MakeUp Revolution Pride palete bilo nemoguće napraviti. Kralj lavova je moj omiljeni crtić iz djetinstva, pa sam se stoga odlučila kreirati Scara - jer su negativci uvijek zanimljiviji. Lice prekrijete narančastom bojom iz MUR Pride palete, a zatim na očima kreirate jednostavan crni smokey eyes začinjen sa tekućim tušem i umjetnim trepavicama. Nakon toga sljedi iscrtavanje poznatih Scarovih karakteristika ; bijeli ožiljak kroz oko i obrvu, te crne usne, nos i brkovi. Maska je izuzetno lagana za napraviti, a izgleda vrlo moćno.




Nadam se da ste uživali i u ovogodišnjem Halloween postu bar upola toliko koliko sam ja uživala u kreiranju ovih maskica. Ako vas je neka maska inspirirala te ste je odlučili rekreirati, bilo bi mi jako drago da me tagirate na objavu ili je pošaljete u poruke. Makeup Revolution palete su dostupne na Notino parfumeriji (kao i širok asortiman Halloween proizvoda), pa ukoliko volite kreirati raznorazne maskice - požurite na njihov webshop.

Slavite li Halloween ? U što ćete se vi maskirati ove godine ?


Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

1 komentari

  1. Super post! Baš ću isprobat look Scara, predobre su ti fotkice!!! sam tak nastavi :)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)