✨ Beauty Hacks #1: Baby Powder ✨

veljače 21, 2018


Hej svima - dobrodošli na moj novi post. Danas vam donosim jednu uzbudljivu vijest - krećem sa pisanjem novog serijala postova pod nazivom Beauty Hacks. Osnovna ideja Beauty Hacks serijala je podijeliti nekoliko beauty trikova koji će vam pomoći u šminkanju i uštediti nešto novaca! 😀 Osobno obožavam čitati postove ovog tipa te se nadam da će se i vama svidjeti. Prvi gost u Beauty Hacks serijalu je Becutan puder za djecu (ili bilokoji drugi baby powder).  Ukoliko vas zanima kako to možete koristiti baby puder u šminkanju - nastavite s čitanjem!


✨ SUHI ŠAMPON Svi mi imamo dane kad nam se baš neda prati kosu i tada posežemo za suhim šamponom. No, što kada nemate suhi šampon u blizini, a morate izaći iz kuće u roku od par minuta ?! Huh zeznuta situacija, no nema razloga panici - jednostavno nanesite mrvicu baby pudera na tjeme i dobro umasirajte! I voila - odgodili ste pranje kose za još jedan dan! 😀

BAKING  Baking je nanošenje transparentnog pudera na mjesta gdje ste prethodno nanjele korektor kako biste ga setirale i spriječile creasanje. Iskreno, ne sjećam se kada sam zadnji put preskočila ovaj korak u šminkanju. Upravo zbog toga što jako često bejkam lice, brzo trošim transparentne pudere (a svi znamo da nisu baš jeftini). Jednog dana sam odlučila nanjeti baby puder umjesto transparentnog i guess what - rezultat je bio identičan! Od tada koristim samo i isključivo baby puder za bejkanje :D ( Prosječan baby puder od 100g = 20 HRK, prosječan transparentni puder od 11 g = 40 HRK)

MATIRANJE LICA + KAPAKA  Baby puder također možete koristiti i za matiranje T-zone kao i masnih kapaka. No, nemojte pretjerivati  (pogotovo ako se namjeravate fotkati) - dovoljna je vrlo mala količina!


✨ PUNIJE TREPAVICE   U zadnje vrijeme nas brendovi bombardiraju sa novim fiber maskarama koje će naše prirodne trepavice učiniti punijima.  Sličan efekt možete i same napraviti i to na sljedeći način : nanesite prvi sloj maskare, zatim mrvicu baby pudera i drugi sloj maskare.  Baby puder ponašati će se kao fiber čestice i vaše se trepke izgledati gušće i punije. Isprobala sam ovaj trik i stvarno se može uočiti promjena!

✨   BONUS TRIK : Baby Powder u ulozi fiksatora ruža!  
Mnoge klijentice često me pitaju kako mogu produžiti trajanje klasičnog ruža na usnama. Vrlo jednostavno - nanesite prvi sloj ruža, pritisnite običnu maramicu na usne kako biste uklonile višak, dodajte mrvicu baby pudera i nakon toga drugi sloj ruža.  (No, svejedno bih Vam za neke svečanije prilike preporučila dobar tekući ruž! )


 Nadam se da vam se post svidio te da ćete čitati i druge nastavke BH serijala!


Jeste li već isprobale neki od ovih trikova?
Hvala na čitanju, xoxo

You Might Also Like

0 komentari

Svaki Vaš komentar puno mi znači! :)

PumpkinPumpkin