Summer nails 💅 | essie

kolovoza 25, 2020


Ne mogu zamisliti tople ljetne dane bez noktića u svim mogućim 'vrištećim' nijansama. Osoba sam koja ima lakirane nokte tijekom cijele godine (i na rukama i na nogama) što je rezultiralo ogromnom kolekcijom lakova za nokte. Lakove dijelim na one koje nosim u toplije doba godine ( čitaj : šarene + klasične bijele i crne) te one koje nosim u hladnije doba ( čitaj : tamnije nijanse poput boje trule višnje, tople smeđe, hladne sive i slično). Iako imam ogromnu kolekciju i doslovno svaku boju ikad, svi su lakovi za nokte uglavnom Farmasi, essence & iz Lidla, koji su iznenađujuće odlični. Osoba sam koja preferira kvantitetu nad kvalitetom, bar što se ovakvih proizvoda tiče. No, shvatila sam da je ipak vrijeme da isprobam nešto skuplje verzije i usporedim ih sa cjenovnom pristupačnijima koje najčešće i koristim. Essie je jedan od onih brendova o kojima čitam pozitivne recenzije već godinama,  no nikako se nisam odlučila na kupnju i isprobavanje. U današnjem postu ću vam napisati svoje dojmove o čak četiri Essie proizvoda : bazi, top coatu te dva lakova u boji.

Essie je američki brend kozmetike za nokte kojeg obožavaju vlasnici salona za nokte, slavne osobe te beauty ovisnici diljem svijeta. Formula lakova salonske kvalitete i na tisuće upečatljivih nijansi nastoje potaknuti ljubav prema uređivanju noktiju tj. manikuri/pedikuri. Essie je više od 35 godina svjetski lider i autoritet koji se zalaže za luksuzne standarde kvalitete s nagrađivanim linijama za nokte.

essie-lak-za-nokte-notino_hr

Essie strong start bazni je lak za nokte čija je uloga hidratizirati nokat, zaštititi ga od samoga laka te ga pripremiti za daljnju manikuru. Baza za lak dolazi u klasičnom pakiranju za ovakav tip proizvoda - staklena bočica koja sadrži 13, 5 mL proizvoda. Strong Start baza se nanosi pomoću uobičajenog aplikatora koji je savršene veličine za precizno nanošenje na nokat - dovoljna su dva poteza aplikatora za prekrivanje čitave površine nokta. Formula baze je dosta tekuća te se vrlo brzo suši. Primjetila sam da baza savršeno zagladi i pripremi nokat za nanošenje laka u boji, a također se primjeti i da je nokat očvrsnuo.

Nakon baze za nokte, vrijeme je za uljepšavanje noktića bojom. Nijanse koje sam odabrala su '1 Blanc' & '102 Play Date'. Lakovi u boji također dolaze u staklenom pakiranju od 13,5 mL kroz čiju se staklenu ambalažu nazire nijansa. Aplikator je identičan bazi - savršene veličine, plosnat i precizan (bez dlačica koje strše). Odlučila sam najprije isprobati 'Play Date' nijansu koja je divne pastelno ljubičaste boje. Nakon što sam namazala prvi sloj, iskreno - razočarala sam se. Boja je bila vrlo lijepa, no nekako prozirna. S obzirom da sam navikla na lakove kod kojih nije potrebno nanositi drugi sloj jer se već kod prvog postigne savršena boja, ovo me baš začudilo. Pogotovo s obzirom da ti lakovi koštaju 10ak kuna, a ovaj 70. No, nakon drugog sloja, Essie je uspio poboljšati prvi dojam. Stvarno se vidi da je boja nekako drugačija od drogerijskih - nekako bogatija i posebnija. Sa 'Blanc' nijansom se desio isti scenarij - potrebna su dva sloja za totalnu prekrivenost nokta. Nakon što se pak nanese taj drugi sloj, vidjet ćete na svoje oči zašto je essie toliko hvaljen i voljen brend.

essie-lak-za-nokte-playdate-notino_hr

Manikuru sam završila sa Essie No chips ahead top coatom koji je noktima dodao dodatni sjaj te ih zaštitio od pucanja i ljuštenja. Ovo je ujedno i proizvod koji me najviše oduševio. Uz ovo čudo u bočici manikura doista traje čak i do tjedan dana - isprobano i u kombinaciji sa random lakovima.
gua-sha-pomagalo-za-masazu-notino_hr
Sređivanje noktića meni dođe kao omiljeni način relaksacije, a za dodatno uživanje u vašem spa doživljaju, preporučujem vam i Gua sha pločica - pomagalo za masažu. Gua Sha je masaža lica koja se koristila već u drevnoj Kini, a neki od njenih blagotvornih učinaka su : smanjenje bora i tamnih krugova oko očiju, stimuliranje energetskih točki, poticanje cirkulacije, čišćenje kože od toksina, pomlađujuće i umirujuće djelovanje. Za lakše masiranje preporučuje se korištenje Gua sha pločice uz vaše omiljeno ulje ili serum za lice (učinke možete povećati ako pločicu prije masiranja ohladite ili ugrijete).


Jeste li već isprobale nešto od Essie proizvoda ?
Hvala na čitanju, xoxo
chanelandrebel-potpis

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)