✨ MAKEUP BASIC #5: Long Lasting MakeUp ✨

travnja 19, 2017

Hej svima, dobrodošli na moj novi post. Danas sam vam pripremila još jedan MakeUp Basics post.
Trenutno je sezona vjenčanja, matura i krizma te većina cura koje mi dolaze na šminkanje žele šminku koja će trajati cijeli dan i noć. Prvo pitanje je uvijek da li koristim fiksator te koji. No, mislim da je fiksator najmanje bitan u cijeloj toj priči. Jako su važni koraci KAKO te kojim redosljedom nanosite šminku, fiksator uglavnom služi kako bi sjedinio sve praškaste proizvode na licu. Stoga sam vas danas odlučila provesti tim koracima uz mnoštvo savjeta kako bi šminka bila na mjestu i u 4 ujutro!



1.) PRIPREMA KOŽE
Smatram da je ovo najvažniji korak ukoliko želite dugotrajnu šminku. Ni najskuplja šminka ni najtalentiraniji vizažisti ne mogu od vašega lica napraviti čudo ukoliko vi ne brinete o njemu. Jako je bitno da često koristite maske za lice, pilinge te da UVIJEK skidate šminku prije spavanja. Link za odličnu DIY masku imate i na mom blogu (zlatna maska Indije). Dan nakon što ste lice nahranili maskom, natopite blaznicu micelarnom te prođite lice. Nanesite svoju omiljenu hidratantnu kremu i spremni smo za idući korak.
PS* bilo bi odlično da prije šminkanja napravite i piling usana (pomiješajte med i šećer te tom smjesom trljajte usne par minuta)  i nanesete debeli sloj labella ili nekog drugog balzama.

2.) PRIMER
O primerima sam vam već pričala u prvom dijelu MakeUp Basics serijala (KLIK). No, ponavljanje je majka znanja. Primer ili baza je proizvod kojeg nanosimo prije tekuće podloge. Njegova osnovna zadaća je zaglađivanje kože kako bi puder što bolje 'sjeo' te produljivanje trajnosti šminke. Nakon što nanesete bazu na lice primjetiti ćete kako su vam pore i borice postale nevidljive, a koža postaje glađa. 
Osim na lice, jako je bitno da primer nanesete i na kapke. Kapci su većinom najmasniji dio lica stoga je jako bitno da i na njih nanesete bazu kako se sjenilo ne bi nakupljao u pregibu kapka. Jako je bitno da bazu setirate nekim matt sjenilom u boji kože te tek nakon toga krenuti na šminkanje.
Primjetila sam da sjenila sa matt finishem duže traju na kapcima nego shimmer. Pa imajte i to na umu 😊
Prijedlog za odličan drogerijski primer : KLIK.


3. VODOOTPORNA MASKARA
Ukoliko ste svjesni toga da su vaše oči osjetljive te da često suze, koristite vodootpornu maskaru! Vodootporne maskare bi također preporučila curama koje se tek počinju šminkati. Vaše trepavice nisu naviknute na maskaru stoga će vam prvih par puta nošenje maskare biti čudno te će oči uključiti svoj obrambeni mehanizam i početi suziti. Kako nebi ličile na pandu, koristite vodootpornu maskaru! 😀
Osobno ne preferiram vodootporne maskare pošto ih je jako teško ukloniti sa trepavica, no za svečane prilike/izlaske je najbolji izbor :)

3. KREMASTO RUMENILO/HIGHLIGHTER
Ako ste poput mene i opsjednuti ste highlighterom - imam odičan savjet za vas.
Jako je bitno da koristite "bazu" za highlighter - pod bazom mislim na tekući highlighter iliti iluminator.
Nanesite iluminator na vrh nosa, iznad usna te iznad obraza. Povrh iluminatora nanesite highlighter u kamenu.
Ovaj će vam trik pojačati intezitet highlightera (glow to the Goooooood 😀) i on će trajati duže.
Ista pravila vrijede i za rumenila.


4. RUŽEVI
Okej, (ne)trajnost ruževa je stvar koja me najviše nervira. Prosjećan ruž na mojim usnama traje tek nekoliko sati, ako ne i manje. Užasno me živcira to što ga uvijek moram popravljati. No, otkada sam počela koristiti ove trikove trajanje ruža na usnama se uvelike povećalo.
  • Step 1 :  piling usana - ukoliko imate ispucale usne ovo je MUST korak
  • Step 2: olovke za usne - prije nanošenja ruža, obrubite usne liplinerom u istoj nijansi ili jednu nijansu tamnijoj
  • Step 3: tekući ruž - nakon što sam isprobala tekuće ruževe, zaboravila sam na klasične. Razlog tomu je što tekući ruževi traju satima dulje od klasičnih. U ovoj kategoriji pobjednik je svakako Golden Rose sa svojim tekućim ruževima. Preporučujem ih svima, sigurna sam da vas neće razočarati!

5. FIKSATOR
I konačno smo došli do zvijezde ovog posta, božanstveni fiksator. Čudesni sprej kojeg nanesete i šminka će trajati danima. Sprej koji "zaključa" šminku na lice i ne mrda dok je vi ne odlučite skinuti. Ma kako da ne :D
Primjetila sam da se previše curka oslanja na fiksator i polaže prevelike nade u njega. Osobno nisam primjetila da mi šminka traje duže kada koristim fiksator. Smatram da puno veću ulogu ima primer. No, fiksator je odlična stvar koja sjedini sve proizvode na vašem licu u savršenu cjelinu.
 

6.BLOT PAPIRIĆI
Odlična stvar za sve masnokožce su blot papirići ili papirići za matiranje. Ukoliko vam se često masti Tzona jednostavno otkinite jedan papirić za matiranje te pokupite masnoću sa lica. Na ovaj način nećete skinuti puder niti upropastiti šminku. Umjesto papirića možete koristiti i kompaktni puder : kada primjetite sebum jednostavno ga prekrijte puderom u kamenu (za to je odličan bijeli puder u kamenu, tj. onaj koji ne ostavlja boju).
PS. ukoliko nemate blot papiriće, na najbližem kiosku kupite rizle! Efekt je isti :)

I voila, odala sam vam tajne kako da vaša šminka traje satima. 
Koji su neki vaši trikovi?

xoxo, Tina

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)